Revela’T Day a Barcelona L’Antiga Fàbrica Estrella Damm el dia 15 de juny

Revela’T Day a Barcelona
L’Antiga Fàbrica Estrella Damm acollirà aquesta jornada, el dia 15 de juny, dedicada a nous formats d’exhibició i difusió de la fotografia, amb especial atenció pel fotollibre. Consistirà en una sèrie de xerrades, debats, taules rodones, tallers i visionats a tots els espais de l’Antiga Fàbrica, amb foodtrucks i una festa de tancarà el Revela’T Day. Entre els professionals que intervindran destaquen Horacio Fernàndez, amb la xerrada Llegint fotollibres;Inés CasalsPaula ArtésSonia Berger Moritz Neumuller, amb la taula rodona Nous públics pel fotollibre;Paco GómezJuanan Requena i Maurici O’Brien, amb una intervenció sota el títol Mecenatge: Materialitzar nous projectes; o David Airob i Jordi Borràs amb la xerrada Fotoperiodisme: eina i diàleg.

Els fotògrafs que exposen a Revela’T 2019 Fernando Maquieira, Eduardo Nave, Jordi Esteva, Javier Viver i Paco Gómez , ens presentaran les seves publicacions, i també es projectarà en exclusiva el documental sobreJosef KoudelkaShooting Holy Land. Entre els participants a la jornada hi hauran vàries escoles de fotografia (Fuga Centre de Fotografia, IEFC, El Observatorio…) i revistes i publicacions fotogràfiques com La Fotografia, Bonart o Mauer Mag, entre moltes altres. Entre les temàtiques principals, a banda del fotollibre, hi haurà lloc per parlar de mecenatge cultural, xarxes socials i fotoperiodisme.

:Fotografia de Fernando Maquieira
Segon cap de setmana per a conèixer la millor fotografia analògica contemporània
Entre el mig centenar d’exposicions que programa Revela’T 2019 –35 a Vilassar de Dalt i 15 a Barcelona–, s’hi troben l’antològica del francès René Maltête, qui va assistir a Jacques Tati i il·lustrar poemes de Brassens o Boris Vian o la retrospectiva del libanès Ramzi Haidar, que repassa la seva trajectòria de trenta anys com a periodista gràfic cobrint conflictes a l’Orient Mitjà, i que va presentar l’exposició. Com ell, també han assistit a Revela’T 2019 l’holandès Alex Timmermans, expert en tècniques fotogràfiques antigues; el nipó Nobuyuki Kobayashi, que explora motius naturals en grans formats i materials tradicionals; l’australià Bill Moseley, d’estil experimental; a més dels catalans i espanyols Eduardo NaveFernando MaquieiraLaia Albert, Jordi Esteva o Jorge Fuembuena, entre molts altres.