Sant Cugat acollirà la setmana del 27 de març al 2 d’abril la primera edició del “Sant Cugat ve de gust”, la gran festa de l’enogastronomia

 

Sant Cugat acollirà la setmana del 27 de març al 2 d’abril la primera edició del “Sant Cugat ve de gust”, la gran festa de l’enogastronomia

 SC_VeDeGust2017_1024

 

 

 

 

 

 

L’esdeveniment, organitzat per la Fundació Sant Cugat Actiu, amb la col·laboració de Sant Cugat Comerç, consta de dues propostes: el “Menú ve de gust”, que oferiran més de 50 restaurants de la ciutat, i la Mostra Enogastronòmica, que se celebrarà al centre neuràlgic de la ciutat, la Plaça d’Octavià i el seu entorn més proper

L’enogastronomia serà la gran protagonista a Sant Cugat la setmana del 27 de març al 2 d’abril. “Sant Cugat ve de gust” donarà a conèixer l’alt nivell de la pastisseria creativa de la ciutat i el dinamisme expressat en els darrers temps de la cervesa artesana que es produeix i comercialitza a Sant Cugat, i un munt de propostes relacionades amb el bon menjar i el bon veure, per conèixer i per degustar. “Sant Cugat ve de gust”, organitzat per la Fundació Sant Cugat Actiu, amb la col·laboració de Sant Cugat Comerç,  consta de dues propostes: el “Menú ve de gust”, que oferiran més de 50 restaurants de la ciutat, i la Mostra Enogastronòmica, que se celebrarà al centre neuràlgic de la ciutat, la Plaça d’Octavià i el seu entorn més proper.

Els restaurants de la ciutat que participaran al “Menú Ve de Gust” oferiran, durant tota la setmana, amb el lema “la millor cuina al millor preu”, un menú que englobarà els seus plats més representatius a un preu tancat, diferent segons l’establiment. Tots ells estaran identificats i geolocalitzats al webapp “Sant Cugat Ve de Gust”, que ha estat ideada per l’empresa santcugatenca Delectatech, on els usuaris podran veure l’oferta dels restaurants i trucar per reservar taula durant tota la setmana.

Pel que fa a la primera edició de la Mostra gastronòmica, se celebrarà durant tot el cap de setmana: divendres 31 de març de les 19:00 hores a les 23:00 hores, dissabte 1 d’abril de les 12:00 hores a les 23:00 hores, i diumenge 2 de les 12:00 hores a les 22:00 hores.

“Sant Cugat ve de gust” posarà en valor l’enogastronomia de Sant Cugat, que ha esdevingut un dels elements de la seva identitat i és, sens dubte, una cuina de talent, innovadora, creativa, de qualitat, d’autor. Una cuina amb unes arrels vitivinícoles molt importants.

“Sant Cugat ve de gust” neix amb la vocació de ser un esdeveniment coral, en el qual xarcuters, formatgers, vinaters, cervesers, vermuters, pastissers, baristes i establiments d’estris de cuina sumaran esforços per donar a conèixer el que és, sens dubte, un dels elements més apreciats de la ciutat.

Els organitzadors tenen el propòsit d’apropar l’esdeveniment al teixit empresarial de la ciutat. Per això, durant la setmana de l’esdeveniment s’oferirà gratuïtament un bus exprés que unirà amb una freqüència de 30 min diversos sectors empresarials amb el centre i reforçarà, per tant, la xarxa de transport públic existent a Sant Cugat.

Les dues ciutats agermanades amb Sant Cugat, la ciutat italiana piemontesa d’Alba, bressol del moviment “slow food”,  i la ciutat extremenya de La Haba, participaran a l’esdeveniment. A totes dues ciutats s’elaboren uns quants productes que tenen reconeixement internacional: el vi Barolo, els productes de Ferrero Rocher i la tòfona blanca, a Alba, i els embotits ibèrics i dolços a La Haba. 

Finalment, i ja a la cloenda de l’esdeveniment diumenge al vespre, des de l’organització es reconeixerà públicament la trajectòria professional d’un restaurador i d’un comerç del sector de la ciutat.

Els cinc espais de la Mostra Enogastronòmica

La Mostra Enogastronòmica es distribuirà en cinc espais, en els quals hi haurà degustació, venda de productes, tastets i xerrades, entre moltes altres activitats. L’Espai Cuina (Plaça d’Octavià),l’espai central del “Sant Cugat ve de gust”, acollirà tres grans esdeveniments: la mostra gastronòmica de “tastets creatius” (podran adquirir-se tiquets per tastar-los), nombroses activitats de “showcooking” amb figures del sector, entre les quals la Fundació Alícia, i xerrades sobre cuina saludable i alimentació preventiva; l’Espai Dolç (Plaça d’Octavià), permetrà gaudir d’una gran selecció de postres saludables amb tastets de la millor pastisseria creativa, fruita, pa i cafè de la ciutat, alguns d’ells recentment guardonats; L’Espai Tast de Vins i Caves (Celler Modernista)acollirà una mostra dels vins i caves catalans més prestigiosos presentats per alguns dels nostres vinaters, productes agroalimentaris singulars (formatges, embotits…), i una nodrida representació de productes de la ciutat d’Alba; a l’ Espai Tast de Cervesa i Vermut (Plaça del Rei) s’exposarà la cervesa artesana santcugatenca que omple establiments de tot el país, i albergarà punts de degustació dels millors formatges i embotits catalans i de la ciutat de La Haba; finalment, l’Espai Becaina, situat als Jardins del Monestir, serà lloc de descans i de trobada per a famílies i foodies, on hi haurà un servei de mantes i punt de trobada per a instagramers i bloggers.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la transversalitat de la proposta que ha definit com a innovadora i per a tots els públics i ha expressat la “necessitat de posar al centre de les nostres preocupacions l’alimentació, que sigui de qualitat i la utilització de productes de proximitat en l’oferta gastronòmica. Ve de Gust serà una mostra ambiciosa en aquest sentit, diversa en oferta i amb la participació de gran part dels agents del sector de la nostra ciutat”.

Podeu trobar més informació sobre l’esdeveniment a www.santcugat.cat/vedegust