ActividadesActualidad

Sant Silvestre Barcelonesa (31 de desembre) Sant Cugat

Sant Silvestre Barcelonesa – Sant Cugat’2014
31 de desembre 2014 – 17:30 h

Aquesta serà la cinquena edició a Sant Cugat del Vallès desprès del l’èxit de la passada edició, aquest nou repte bé avalat per la possibilitat de seguir apostant d’aquest magnífic entorn natural, aconseguint traslladar tot el sentiment d’una “Sant Silvestre” al cor del Vallès i brindant als seus participants de l’oportunitat de despedir-se de l’any de la millor manera possible, deixant-lo enrere al creuar la línia d’arribada, sota l’atenta mirada del Monestir de Sant Cugat

Una cursa divertida de Sant Silvestre, amb un circuit de 10 km, que passa pels llocs més emblemàtics de Sant Cugat del Vallès, Monestir, casc antic, arxiu nacional de Catalunya, un cursa que t’ho passaràs d’allò més divertit, amb la teva família i amics, a més podràs venir disfressat.

Història de la Sant Silvestre

646993_0989a122986e40ffa250f56bc507abd1_jpg_srz_482_166_75_22_0_50_1_20_0

Les tradicionals curses de cap d’any, que s’organitzen per tot el món en la màgica nit del 31 de Desembre, es denominen «Sant Silvestre». La més clàssica i antiga és la de Sao Paulo on milers de persones celebren aquesta gran festa popular, el famós «carnaval de cap d’any», pels principals carrers d’unes de les ciutats més poblades del món, des de l’any 1924.

A Europa també es celebra aquesta tradicional cursa en capitals com Londres, Berlín, Roma o Madrid. Aquesta última, la «San Silvestre Vallecana» és la prova més important del nostre país, on atletes populars i d’élit mundial participen pels principals carrers de la ciutat, gaudint de la festa esportiva de cap d’any.L’any 1999 neix a Barcelona la Sant Silvestre Barcelonesa amb un participació rècord a Catalunya de 1710 participants. Cada vegada amb més adictes i amb el “boom” de les curses populars, aquesta cursa va arribar aquesta passada edició als 9.000 participants. L’èxit assolit en cada una de les edicions de la SSB l’ha posicionat, sense cap mena de dubte, en una de les activitats esportives més importants del calendari atlètic.

En la XII edició i amb l’empenta aconseguida en la Sant Silvestre Barcelonesa, els organitzadors varen transmetre la il·lusió a un lloc tan emblemàtic com és Sant Cugat del Vallès. Aquest serà el segon any que es celebrarà desprès de l’èxit de la passada edició, aquest nou repte bé avalat per la possibilitat de seguir apostant d’aquest magnífic entorn natural, aconseguint traslladar tot el sentiment d’una “Sant Silvestre” al cor del Vallès i brindant als seus participants de l’oportunitat de despedir-se de l’any de la millor manera possible, deixant-lo enrere al creuar la línia d’arribada, sota l’atenta mirada del Monestir de Sant Cugat