/ Save the date! DEL 5 AL 10 DE JUNY DEL 2018

57b08528-edff-4aa5-8bdc-8cfed109b8c3

ave the date!
DEL 5 AL 10 DE JUNY DEL 2018
La 9a edició del Barcelona Creative Commons Film Festival, alça la veu des de l’audiovisual per qüestionar-ho tot
  • Del 5 al 10 de juny el BccN, Barcelona Creative Commons Film Festival, tindrà lloc alCentre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al Museu d’Art Contemporani (MACBA), al Pumarejo i al Born CCM
  • La imatge d’enguany creada pel dissenyador Javier Jaen dóna forma visual a lanecessitat d’alçar la veu des de l’audiovisual per cridar consignes com el No callarem o La cultura, si no és lliure, no és cultura
  • «Tijeras Contra Papel» de Gerard Escuer, documental sobre la censura a l’estat espanyol,  inaugurarà la mostra el dimarts 5 a les 19.30 h al CCCB
. Del 5 al 10 de juny Barcelona viurà una nova edició del BccN, Barcelona Creative Commons Film Festival. El festival de cinema i cultura lliure que aproparà el públic a les darreres obres audiovisuals més destacades en l’encreuament de la cultura lliure, l’apropiacionisme tecnològic i el procomú.

Aquesta novena edició es presenta encapçalada per una imatge creada pel dissenyador Javier Jaen, que dóna forma audiovisual a la sensació d’inquietud que estem vivint en els darrers temps. Amb la imatge el festival vol expressar la necessitat d’alçar la veu des de l’audiovisual per qüestionar-ho tot i recordar-nos col·lectivament consignes urgents i importants com que No Callarem o que La cultura, si no és lliure, no és cultura. Consignes que no pel fet de ser més repetides són més assumides. La imatge també projecte les consignes que defineixen el festival, que copiar és l’única manera d’aprendre que té l’ésser humà i que compartir és un acte revolucionari en el sistema de mercat en el que vivim. Missatges presents a les pel·lícules, shows, tallers i debats que transiten per terrenys desconeguts i s’obren a experimentar sense por però amb consciència, sense límits però amb ètica.

En aquesta edició el festival proposa preguntar-se també quina relació s’hauria d’establir entre l’administració pública i la cultura perquè aquesta sigui realment pública, accessible, (re-)utilitzable i, de retruc, qüestionar-se la relació de la cultura amb el mercat. La mostra és una oportunitat per tornar a reivindicar que al centre de tot hi ha d’haver les persones i que la cultura no és un producte ni es mesura únicament amb monedes. Un espai per qüestionar i qüestionar-se, per assumir contradiccions i compartir èxits i fracassos de la cultura lliure per tal de viure’ls com un aprenentatge col·lectiu i constant. Aprenentatge que ens permeti recordar-nos en veu alta que estem fets del que els altres diuen, graven, fotografien o dibuixen, recordar-nos que en realitat “nosaltres” som els “altres”.

El documental «Tijeras Contra Papel» inaugurarà la 9a edició 

«Tijeras Contra Papel» de Gerard Escuer inaugurarà el festival el dimarts 5 de juny a les 19.30 h al Hall del CCCB en una col·laboració amb aquest equipament i el col·lectiu #NoCallarem en el marc de les activitats del Dia Orwell sobre la defensa de la llibertat d’expressió.

El documental fa un repàs del paper de la censura al llarg de la història d’Espanya i posa sobre la taula els principals casos actuals de censura, esdevenint un crit de menyspreu i alarma enfront de mètodes propis de feixismes, que mai van marxar i que reviuen amb força aquests dies. Una pel·lícula que posa l’accent en aquelles persones i col·lectius que continuen sent la resistència a aquests mètodes, a aquestes censures. Aquells que son pedres contra les seves tisores.

Com cada any, totes les activitats del festival són de lliure accés fins a completar aforament. Algunes requeriran inscripció prèvia al web del festival. En les properes setmanes publicarem la programació completa i els noms de les persones convidades al BccN2018.