SAY IT LOUD 2018 FINS AL 31 D’OCTUBRE DIVERSOS ESPAIS – BARCELONA

Blitz the Ambassador, Coely i Jokkoo Bcn: els sons de la diàspora africana aterren aquest dimecres al Say It Loud

El Say it Loud, festival de música i cultura negra de Barcelona clourà aquest dimecres 31 d’octubre la seva 11a edició amb les actuacions de luxe de Coely i Blitz The Ambassador i la sessió de Jokkoo Bcn a la Fabra i Coats.

Say It Loud és el festival d’economia social impulsat per la cooperativa Quesoni i realitzat en equipaments públics de la ciutat: La Farinera del Clot, Ateneu Popular 9 Barris, Fàbrica de Creació Fabra i Coats i Ateneu l’Harmonia. La Llibreria Pebre Negre i els Cinemes Girona, també acolliran activitats del Say it Loud. 

Blitz the Ambassador, d’origen ghanès però instal·lat a Nova York, Coely, artista belga d’arrels congoleses i Jokkoo, una parella de dj que acosten la música electrònica feta a Àfrica, és la proposta del Say it Loud per tancar la seva onzena edició aquest dimecres 31 d’octubre a la Fabra i Coats. La proposta artística anirà acompanyada de la presència de diferents col·lectius com la cooperativa Diomcoop, formada per migrants d’origen senegalès o el Sindicat Popular de Manters que oferiran el tradicional mafe per sopar als assistents. Amb aquesta proposta, es busca apropar un dels principals motors artístics actuals, com és la diàspora africana i totes les seves ramificacions.

Blitz the Ambassador, músic i també cineasta (que en l’actualitat es troba presentant el seu darrer film The Burial of Kojo), oferirà un dels seus pocs concerts a Europa d’aquest 2018 i presentarà la seva particular mescla d’afrobeat, rap i música tradicional que l’ha portat a treballar amb artistes com Seun Kuti o Emicida. Fins ara ha publicat quatre àlbums d’estudi: “Stereotype” (2009), “Native Sun” (2011), “Afropolitan Dreams” (2014), and “Diasporadical” (2016) i ha portat el seu potent directe als festivals més importants del món.

Coely, una jove artista que ha obert concerts per Kendrick Lamar o Mos Def, actuarà per primera vegada a Barcelona amb un estil que l’ha portat a ser una de les referents del hip hop europeu i a actuar a festivals tant prestigiosos com el Northsea Jazz Festival. Una barreja de hip hop fresc, R & B, potents rimes, soul elegant, notes electròniques, una tona d’actitud i el talent per combinar-ho tot en un enèrgic directe amb banda que farà ballar tothom.

Obriran i tancaran la nit Jokkoo Bcn, un combo de djs que basen la seva proposta  en difondre diferents sons procedents de l’escena més electrònica del continent africà, fent de pont entre una escena cada cop més efervescent i el públic de Barcelona. Amb aquest concert es tancarà una de les edicions més exitoses del Say It Loud, en la que s’ha penjat el sold out en quasi totes les activitats que s’han realitzat.

Say It Loud entén la cultura com a un fet intrínsec a totes les persones i les comunitats, sovint relegat a un segon terme o concebut només com a un element accessori. El projecte vol posar la cultura al bell mig del quadre i vol reivindicar el paper que l’art té com a vertebrador de les comunitats i de les idees transformadores. Per aquesta raó la proposta no es limita només a una sèrie de concerts, si no que s’amplia amb les xerrades, les exposicions, els tallers o les projeccions, per mostrar així tota la riquesa i la influència de la música i la cultura afroamericana en una ciutat mediterrània del segle XXI.

Amb la voluntat de teixir aliances i reforçar la concepció no comercial de la cultura, el Say It Loud prioritza el treball amb espais públics gestionats pels propis veïns. És el cas de la Farinera al Clot, l’Ateneu Popular a Nou Barris o L’Harmonia a Sant Andreu. El festival aposta per aquest model de fer cultura i fer ciutat, posicionant-se com a vincle entre els diferents projectes veïnals, amb l’objectiu de mostrar que es poden crear propostes des de la mateixa base, que no hagin de passar necessàriament pel sector privat, ja sigui via patrocinis o via sales.

03208ebf-ed90-4227-841c-2fbcae197d69

SAY IT LOUD 2018
fina al 31 d’octubre
DIVERSOS ESPAIS – BARCELONA

La Farinera del Clot // Ateneu Popular 9 Barris
Fàbrica de Creació Fabra i Coats // Ateneu l’Harmonia
Llibreria Pebre Negre // 
Cinemes Girona

www.sayitloud.cat