Setena edició dels premis Txapeldun de l’Any

Setena edició dels premis Txapeldun de l’Any
Cosmopolita, autèntica i innovadora: la ciutat de Donostia premiada amb el títol Txapeldun de l’Any 2018 de Grup SAGARDI

25299391_1493327937450255_4458272800062435816_n

 

 

 

 

 

 

Com a representants de la ciutat, han recollit el premi Eneko Goia, l’alcalde de Donostia, la xef Elena Arzak, el president de la Societat Gastronòmica Gaztelubide, Joserra Mendizabal, els responsables de la Fundació Albaola-Factoria Marítima Basca, Xabier Agote i Erme Pedroso, i el responsable de Carniques Txogitxu, Imanol Jaka.

ikel Urmeneta, anterior Txapeldun, Àngel Llàcer, Joel Joan, Lloll Bertran, Mag Lari y Toni Albà asisten a la entrega de la preciada ‘txapela’

 

12 de desembre de 2017. SAGARDI Cocineros Vascos ha atorgat la distinció de “Txapeldun de l’Any 2018” a la ciutat de Donostia, una ciutat amb caràcter cosmopolita, dinàmica i autèntica, que ha aconseguit posicionar-se com a capital gastronòmica del món.

Els representants de l’esperit donostiarra

Per recollir el premi, SAGARDI ha apostat per cinc figures i institucions clau de la ciutat que representen totes i cadascuna de les característiques de l’esperit donostiarra: Eneko Goia, l’alcalde de Donostia, ha recollit el premi com a màxim representant de la ciutat i de tots els seus ciutadans; la xef Elena Arzak, com a clar exemple de creativitat i innovació en el món de la cuina; el president de la Sociatat Gastronòmica Gaztelubide, Joserra Mendizabal, pel seu compromís amb la tradició i la gastronomia del país, sent la societat gastronòmica degana a Donostia; els responsables de la Fundació Albaola – Factoria Marítima Basca, Xabier Agote i Erme Pedroso, com a principals exponents de la recuperació del patrimoni marítim basc; i per últim, el responsable de Càrniques Txogitxu, Imanol Jaka, per ser el màxim ambaixador de la cultura del txuletón exportant-lo al món sencer.

El valor de rebre la txapela

El Txapeldun de l’Any és una distinció que procura reunir personatges que per la seva trajectòria personal hagin aportat valors a la nostra societat en forma de creativitat, esperit crític i mentalitat cosmopolita. En aquest cas, s’ha valorat la seva arrelada gastronomia i el seu esperit creatiu i innovador. Unes característiques que, a més de pròpies d’un bon Txapeldun, es corresponen amb els valors i l’essència de SAGARDI: originalitat, respecte per la tradició, innovació i vocació de divulgar la cuina basca pel món.

El president del Grup, Iñaki Lz. De Viñaspre, ha fet entrega, a tots els representants donostiarres, de la tradicional txapela basca – amb la què es corona al campió a Euskadi – i una peça escultòrica de l’artista basc Juan Gorriti, creada especialment per a l’ocasió.

L’entrega de la apreciada ‘txapela’, que només tenen al seu poder caps brillants i excepcionals, ha tingut lloc al restaurant 1881 per SAGARDI, a Barcelona, en un acte que ha reunit a un centenar de persones i on no han faltat les cèlebres mongetes de Tolosa i el tradicional txuletón de Bou de SAGARDI.
Mikel Urmeneta, creador de Kukuxumusu, ara al capdavant de Katuki Saguyaki i anterior Txapeldun, Àngel Llàcer, Joel Joan, Lloll Bertran, Mag Lari, Bruno Oro i Toni Albà han assistit a l’entrega de la preciada ‘txapela’.

Club Txapeldun
El Club Txapeldun és una plataforma de comunicació comú i un punt de trobada d’experiències culinàries a imatge de les societats gastronòmiques basques, que ja aglutina a més de 20.000 socis i que Grup SAGARDI va crear a l’any 2011, moment en el què també van instaurar els premis “Txapeldun”.

Sobre Grup SAGARDI www.gruposagardi.com

Grup SAGARDI és un grup empresarial del sector de la restauració que neix el 1996 amb la voluntat de buscar les arrels gastronòmiques per oferir propostes d’alta qualitat, sòlides i autèntiques. Un projecte que s’ha consolidat durant aquest anys com una marca de prestigi reconegut en el món de la restauració especialitzada, inicialment en la cuina basca de qualitat i, actualment diversificada en altres conceptes sota diferents insígnies. Grup SAGARDI compta amb 32 establiments (30 restaurants i 2 hotels singulars) i 1 línia de càtering de gestió pròpia.

Les insígnies del grup són SAGARDI Cocineros Vascos, IRATI Taverna Basca, ORIO Gastronomía Vasca, EUSKAL ETXEA, Euskal Taberna, GOLGO DE BIZKAIA, una Ostreria Contemporània, 1881 per SAGARDI, SAGÀS Garmers, Cooks & Co., PORK…Boig per tu, 1902 Cafè Modernista, OAXACA Cuina Mexicana, Bodega Vidrios y Cristales, SAGARDI’s Butcher, VINUM, Restaurant & Wine Bar, i la línia de càtering COOK by SAGARDI.