Sitges 2016 celebra el 50 aniversari d’Star Trek

Sitges 2016 celebra el 50 aniversari d’Star Trek

 

 

 

 

 

2016_premsa_newsletter_03

 

 

 

 

 

Amb motiu de l’estrena a Espanya de l’última pel·lícula de la saga, ‘Star Trek: Más allá’ (‘Star Trek Beyond’), us recordem que l’esperit trekkie sobrevolarà la 49a edició del Festival, que programa diferents projeccions i activitats relacionades

La celebració del 50è aniversari de la sèrie original Star Trek serà el leit motiv del proper Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que tindrà lloc del 7 al 16 d’octubre. La saga, creada per Gene Roddenberry el 1966, s’ha convertit en un autèntic fenomen de culte que compta amb una infinita legió de fans, que tindran l’oportunitat de trobar a Sitges la gènesi i manifestacions de la galàxia trekkie.

L’univers Star Trek tindrà com a figura visible a Sitges 2016 el personatge de Chekov de la sèrie original, interpretat per Walter Koenig, que visitarà el Festival i rebrà un premi Màquina del Temps. El documental For the Love of Spock, dirigit per Adam Nimoy, una aproximació per part del fill de Leonard Nimoy al punt de vista del seu pare, e l mític Mr. Spock, serà també al Festival. El cartell de Sitges 2016 pren com a referència, precisament, Star Trek. Ha estat realitzat, un any més, per l’agència Xina, amb Rafa Antón com a director creatiu executiu.

Els trekkies estan d’enhorabona, perquè Sitges 2016 celebrarà la Star Trek Walk, una desfilada pels carrers de Sitges en honor a la saga de culte, el dimecres 12 d’octubre. El Festival compta amb la col·laboració de l’Associació Club Star Trek.

Star Trek també protagonitzarà dues exposicions a Sitges, que es distribuiran entre l’Edifici Miramar i el Palau de Maricel. La primera estarà formada per tot tipus de materials provinents de col·leccions privades: figures, còmics, maquetes, fotografies autografiades, llibres i marxandatge variat. La segona serà una recopilaci&oac ute; d’il·lustracions creades per diferents artistes espanyols, que reten homenatge a l’univers de la saga.

La franquícia Star Trek es compon de cinc sèries de televisió, una sèrie d’animació en 2D i dotze pel·lícules, a més d’una dotzena de videojocs, diferents jocs de rol, centenars de novel·les i relats de ficció.