Torna el SantCugatExperience ( 23, 24, 25 i 26 d’abril )

Torna el SantCugatExperience amb més activitats i més espais com un gran aparador de les potencialitats econòmiques, turístiques, culturals i gastronòmiques de la ciutat

slide_03

 

 

 

 

 

 

 

L’esdeveniment tindrà lloc del dijous 23 al diumenge 26 d’abril en 8 espais temàtics

Aplegarà 120 actes i activitats adreçades a tots els públics i famílies amb l’objectiu de mostrar i donar a conèixer el bo i millor de Sant Cugat al conjunt de públic de tota l’Àrea Metropolitana

“Seran 4 dies”, ha dit l’alcaldessa, Mercè Conesa, “en què Sant Cugat posarà els seus millors actius al carrer. El Sant Cugat Experience serà un gran aparador del nostre potencial humà i de les activitats comercials, culturals, esportives, gastronòmiques… que oferim”

Després de l’èxit i la bona acollida de la primera edició, enguany torna el SantCugatExperience els dies 23, 24, 25 i 26 d’abril. Més activitats, més espais i més agents implicats amb l’objectiu d’esdevenir el gran aparador de les potencialitats econòmiques, comercials, culturals i gastronòmiques de la ciutat.

En total són 120 actes i activitats repartits en quatre dies que mostraran els millors actius de la ciutat, pensats per atraure tant públic intern com visitants provinents de tota l’Àrea Metropolitana atrets per una oferta singular i d’altíssima qualitat. La voluntat és que “visitar Sant Cugat esdevingui una experiència única”.

El certamen està organitzat per la Fundació Sant Cugat Actiu – fundació público-privada que agrupa els agents econòmics de la ciutat i la demarcació – amb la implicació de tots els agents, entitats i col·lectius de la ciutat i el patrocini de l’empresa Moritz.

“Seran 4 dies”, ha dit l’alcaldessa, “en què Sant Cugat posarà els seus millors actius al carrer. Tot estarà adreçat a les persones perquè puguin gaudir al màxim de la ciutat”. Per a Conesa, “Sant Cugat Experience serà un gran aparador del nostre potencial humà i de les activitats comercials, culturals, esportives, gastronòmiques… que oferim”. Finalment, l’alcaldessa també ha agraït el suport de tots els implicats a aquest esdeveniment i ha remarcat que “oferir conjuntament aquesta experiència demostra que Sant Cugat és una ciutat viva, il·lusionada i plena d’oportunitats”.

Avui ha tingut lloc a l’Ajuntament la presentació del Sant Cugat Experience amb la presència de l’alcaldessa, Mercè Conesa; el tinent d’alcalde d’Economia, Empresa, Ocupació i Comerç, Carles Brugarolas; el regidor de Cultura, Xavier Escura; la presidenta de Sant Cugat Comerç, Mayte Pérez; el president del gremi de restauradors de Sant Cugat, Xavier Vendrell; la representant de La Cultural, Neus Santos; el director de màrqueting de Moritz, Sergi Martínez; i diversos representants d’empreses, entitats i comerços que participen en aquest esdeveniment.

Programació d’actes i espais

El SantCugatExperience es distribueix en 8 espais: l’espai Artístic, entre la Plaça Pep Ventura, carrer Villà, celler Modernista i el Centre d’Art Maristany; l’espai de Ciutat, Emprenedoria i Empresa a la Plaça d’Octavià; l’espai de Comerç i Serveis al carrer de la Torre, l’espai Gastronòmic a la Plaça del Rei, Plaça Barcelona i Plaça Pep Ventura; l’espai d’Artesania a l’avinguda Cerdanyola, l’espai Familiar a la plaça de Barcelona; l’espai d’Automoció a la Rambla del Celler, l’espai Degustació mercat a la plaça de Sant Pere i l’espai dedicat als Serveis a la Comunitat de propietaris que s’ubicarà la Plaça Barcelona.

□ El certamen arranca dijous, dia 23, amb la Festivitat de Sant Jordi amb 70 parades de llibres i roses. L’oferta es complementa amb activitats pròpies de la festivitat com A tota veu! i ballada de sardanes a la plaça de l’Om o el concert de Sant Jordi juntament amb altres activitats de l’Experience com Tallers oberts d’artistes, l’Urban Cluster Market (mercat d’artesans de producció local), Food Trucks o degustació de mercat a la Plaça Pere San.

□ Divendres dia 24 és el dia dedicat eminentment al món de l’empresa, el comerç, l’emprenedoria, la innovació i el creixement empresarial. La programació comença de 9 a 10:30 hores amb un Tour Empresarial que aplegarà unes 50 persones dins un autocar que visitarà els principals punts forts i parcs empresarials de la ciutat per, de forma amena, fer networking i detectar les oportunitats de millora.

El Tour acaba a les 12h a la Plaça d’octavià per visitar les carpes del Hub empresarial i Emprenedor de Sant Cugat. Es farà una visita guiada per les carpes de turisme, comerç, emprenedoria i innovació. La Carpa 1 estarà dedicada a l’economia social i les cooperatives sota el nom de “Emprenem d’una manera diferent”. La Carpa 2 tindrà els actius més importants de moda, gastronomia, oci i cultura per promoure la visita de Sant Cugat sota el nom de “Descobrim la ciutat”. La Carpa 3 englobarà tots els agents i projectes d’emprenedoria, innovació i creixement empresarial. En aquest estand hi haurà un videomaton per gravar les propostes de la ciutadania en relació a desenvolupar una social smart city que satisfaci les necessitats de la ciutadania. La Carpa 4 estarà dedicada al networking amb 4 sales de reunions, una sala de conferències i una àgora.

Aquest mateix divendres, de 11 a 20 hores, tindrà lloc l’Únic Fashion Market amb dissenyadors de moda i complements fets a casa nostra, de producció local amb l’objectiu d’activar i potenciar el teixit textil empresarial.

Una altra de les novetats de divendres i part de dissabte és la realització del primer Datathon STC al Trade Center sant Cugat. Organitzat per l’Ajuntament, és una crida a tots els joves participants que vulguin per desenvolupar un aplicatiu mòbil per oferir un servei a la ciutadania a partir de les dades que obre l’Ajuntament de Sant Cugat (open data). Un jurat, format per tècnics i professionals vinculats al món Big Data, valorarà quina és la millor proposta. Els tres primers guanyadors rebran un premi en metàl·lic i/o material.

□ Dissabte dia 25 arriba el dia fort dedicat especialment al comerç i el teixit comercial de Sant Cugat. Es fa el Vintage Market a Mercantic, el Mercat de Pagès a la Plaça de Sant Pere, la Gastro Meet, una mostra de gastronomia d’autor a la Plaça pep Ventura, entre moltes d’altres activitats. També el cap de setmana es multipliquen les activitats adreçades a les Famílies i als més petits de la casa. Dissabte, per exemple, a les 18 hores tindrà lloc la 11º edició de la Mostra de Dansa de les escoles de Sant Cugat amb l’ànim de dinamitzar i fomentar la dansa a la nostra ciutat, i durant tot el dia activitats adreçades als més petits com tallers creatius, espectacles de titelles o activitats de de dansa en diversos espais de la ciutat.

□ Diumenge dia 26 la cultura i les arts prenen el protagonisme. A les 12 hores es farà la Primera Trobada de Colles Sardanistes, a les 17 hores la Primera Trobada de Cors Infantils de Catalunya, i actuacions musicals en directe en diverses places i espais de la ciutat fins les 22 hores.

Un Sant Cugat per menjar-se’l

L’Experience reserva un lloc destacat per a la gastronomia. Durant tots els dies, a la plaça del Rei hi haurà l’Espai Gastronòmic per tastar i gaudir alguna de les ofertes culinàries que té la ciutat gràcies al Gremi de Restauració. Ara bé, no és la única iniciativa pel paladar ja que al llarg dels quatre dies se succeiran diversos esdeveniments gasyronòmics com el Food Trucks, el Gastro Meet i degustació de mercat a la Plaça de Sant Pere.

Molt més que una Mostra de Comerç i Serveis

El Sant Cugat Experience és, per tant, un gran aparador dels actius i atractius de la ciutat. És per això que els objectius van més enllà que els de ser una mostra de serveis i de comerç. Per aquesta raó, la tradicional Mostra Sant Cugat Actiu, que es feia de manera bianual queda del tot incorporada en aquest nou format més ambiciós, i més global de ciutat.

□ Podeu consultar o descarregar-vos el programa a:

www.experience.santcugat.cat

□ Etiqueta: #stcugatexperience15