Tres dels youtubers científics més destacats competeixen en el #QuànticaChallenge del CCCB Dissabte 15 de juny, a les 19 h Entrada gratuïta

Tres dels youtubers científics més destacats competeixen en el #QuànticaChallenge del CCCB

 

  • CdeCiencia, Quantum Fracture i La gata de Schrödinger explicaran davant del públic els conceptes clau de la mecànica quàntica

 

cid:image010.jpg@01D51D2C.D39C2590

Dissabte 15 de juny, a les 19 h

Entrada gratuïta

 

Barcelona, 7 de juny de 2019. El CCCB organitza el #QuànticaChallenge, una trobada informal amb tres dels youtubers de divulgació científica més destacats del moment: José Luis Crespo (Quantum Fracture), Rocío Vidal (La gata de Schrödinger) iMartí Montferrer (CdeCiencia). En un esdeveniment únic presentat per Sandra Ortonobes (La Hiperactina), els youtubers competiran entre ells per explicar alguns dels conceptes clau de la física quàntica davant d’un públic molt exigent. Estaran a l’alçada?

Els youtubers sortiran de la pantalla, el seu hàbitat habitual,  per pujar a l’escenari del Hall del CCCB a enfrontar-se en una «batalla» dialèctica en viu i en directe. El públic decidirà qui mereix ser el vencedor del#QuànticaChallenge. A més, abans de l’esdeveniment, fans i curiosos podran compartir una estona amb els youtubers mentre visiten l’exposició «Quàntica».

 

El gran nombre de visualitzacions dels vídeos que publiquen regularment Quantum Fracture, La gata de Schrödinger, CdeCiencia i La Hiperactina en els seus canals de YouTube de divulgació científica demostra que la ciència interessa cada vegada a més públic. Els seus vídeos combinen rigor, sentit de l’humor i enginy, tres ingredients indispensables per comunicar i fer accessibles conceptes científics complexos.

 

El #QuànticaChallenge forma part de les activitats paral·leles de l’exposició «Quàntica», que aporta les claus per entendre els principis d’aquesta disciplina a través del treball creatiu conjunt de científics i artistes. S’exposa al CCCB fins el 24 de setembre.

 

 

Programa

 

17.30-18.30 h. Quantum Fracture, La gata de Schrödinger, La Hiperactina i CdeCiencia visiten l’exposició «Quàntica». Podràs fer-te fotos i submergir-te en l’univers quàntic que et proposa l’exposició del CCCB.

 

19.00-20.30 h. #QuànticaChallenge: una batalla per explicar i entendre la física quàntica.