TRETZENA EDICIÓ DE FLUX, EL FESTIVAL DE VÍDEO D’AUTOR DE BARCELONA A L’ARTS SANTA MÒNICA DE L’11 DE DESEMBRE 2018 AL 5 DE GENER 2019

Arts Santa Mònica acull el festival FLUX, que ofereix un espai per conèixer autors que treballen en el camp del vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.).
FLUX comença dimarts 11 de desembre amb l’acte inaugural:

18-21h
FLUX VIDEOCAPSA
Videoinstal·lació col·lectiva de 10 creadors
10 peces inèdites

FLUX MUT – La maleta kafkiana
Videoinstal·lació silenciosa encarregada a
Nora Ancarola

19-20h
PROJECCIÓ AUTORETRATS 2018 + COL·LOQUI
Fernando Baños-FidalgoAna Rodríguez León i  Zavan Films presenten el seu autoretrat i participen d’un diàleg obert al públic.

20-21h
INFLUX – Mix-en-scene
Actuació d’Amaranta Velarde & Alba Corral (DJ set coreogràfic audiovisual)

Foto: Sergio Redruello
FLUX centra el protagonisme en els autors de vídeo i ofereix un espai perquè puguin donar a conèixer la seva feina. És per això que es planteja en sessions monogràfiques, amb la finalitat de mostrar una selecció representativa de l’evolució de l’obra de cada autor i obtenir una bona visió de conjunt, cosa difícil d’aconseguir en festivals i mostres col·lectives, que compleixen una missió divulgativa, però que només permeten un coneixement fragmentat, parcial i generalment descontextualitzat de l’obra.
En aquesta tretzena edició, els autors centrals del festival són FERNANDO BAÑOS-FIDALGO, ANA RODRÍGUEZ LEÓN i ZAVAN FILMS, artistes de trajectòries ben diverses que s’endinsen amb una mirada pròpia en els camps de l’art, la videocreació, la videoinstal·lació, el documentalisme o l’experimentació audiovisual.
Aquest any, per primera vegada, els tres autors centrals convidats, estan vinculats a la ciutat de Madrid. Cadascun mostrarà la seva obra en una projecció monogràfica retrospectiva, juntament amb el seu AUTORETRAT, obra original encàrrec del festival.
13/12/18 > 19-21h
ANA RODRÍGUEZ LEÓN, directora i guionista. Treballa amb el cinema experimental, el documental, l’assaig fílmic i el videoart. Utilitza diferents formats (Super 8, HD, vídeo analògic) per materialitzar una recerca estètica i interior que explora la construcció de la identitat i la seva relació amb la representació, la memòria i el cos.
14/12/18 > 19-21h
ZAVAN FILMS, productora audiovisual europea especialitzada en cinema-assaig i documental polític, que fins a la data s’ha enquadrat dins el corrent del found footage. Els seus plantejaments basculen entre la reflexió política i un cert lirisme sociourbà, que s’allunya del cinema d’entreteniment comercial per oferir una experiència realment transgressora.
15/12/18 > 19-21h
FERNANDO BAÑOS-FIDALGO, realitzador i professor al TAI de Madrid. Gran part del seu treball audiovisual s’ha fonamentat en la potencialitat de les imatges d’arxiu com a contenidors del desconegut, eines políticodiscursives amb capacitat de crear narratives que qüestionen i revisen els discursos de consens. Pensar (imaginar) el futur, revisant (les imatges de) el passat.
Des de l’11 de desembre de 2018 fins el 5 de gener de 2019 es podran visitar les dues VIDEOINSTAL·LACIONS al claustre d’Arts Santa Mònica:

FLUX VIDEOCAPSA
Videoinstal·lació col·lectiva formada per 10 vídeos inèdits col·locats cadascun dins una capsa. Per veure el vídeo, l’espectador/a ha d’obrir la capsa i posar-se els auriculars. Els 10 artistes són: IVÁN CANDEO, MARTA GRIMALT CANALS, ADRIÀ GUARDIOLA, JULIA JUÁNIZ, LLAPISPANC, BEATRIZ MÍNGUEZ DE MOLINA, MATILDE OBRADORS, MARTÍ SANS, ELENA VILALLONGA I ULRICH WEITZEL.

FLUX MUT 
Videoinstal·lació silenciosa, encarregada a NORA ANCAROLA, que du per títol La maleta kafkiana.

d50e2cec-adca-4709-9305-6b767fbacc0c
Fotograma de l’obra La maleta kafkiana que es presenta a Flux Mut
El Festival Flux està organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM, una entitat dedicada a la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació. Organitza diversos festivals, cicles i mostres de vídeo, i dirigeix l’arxiu videogràfic SUMMA.
LLOC
Arts Santa Mònica
La Rambla, 7. 08002 Barcelona
www.artssantamonica.cat
Entrada gratuïta a tots els actes