Conillet (del 19 de juliol al 5 d’agost de 2016) Teatre Romea

v_CONILLET01

Conillet

del 19 de juliol al 5 d’agost de 2016
Autora: Marta Galán Sala
Direcció, traducció i adaptació: Marc Martínez
Intèrpret: Clara Segura

 

 

 

Sinopsi
Una mare rep una carta de l’escola on li diuen que el seu fill no progressa adequadament. Aquest fet dispara l’acció de l’obra i el cor de l’únic personatge de Conillet. Una dona transhumana que, com si fos la justiciera d’una peli d’acció, iniciarà un viatge que l’acabarà conduint a les profunditats del seu interior i la confrontarà amb les pròpies pors i desitjos. Conillet és la selfie d’una dona polièdrica, una dona al límit que ha de fer malabars a diari per combinar totes les seves facetes i mantenir un mínim equilibri entre les seves obligacions i els seus desitjos. Però, a quin preu? Quina d’aquestes cares –mare, amant, treballadora, ser humà, ser social, ser viu…– pesa més que les altres? La protagonista de Conillet divideix el temps i multiplica els dies; ella mateixa es multiplica i es divideix, un cop rere l’altre… Però, per més que s’hi esforça, no li surten els números. Sereu testimonis/voyeurs d’un viatge íntim, tot i que salvatge i amb un particular sentit de l’humor, a través del dia a dia d’una dona d’avui, una superwoman del passat, del present i del futur… que travessa el temps per arribar a tot arreu però que, al contrari dels superherois de pel·lícula, està morta de por: la por pels fills, la por de la soledat, de les mentides, de les ferides… La por de no ser estimada, i sobretot, de no ser entesa…

Conillet diu allò que sempre penses i no fas, o allò què penses i no goses dir. És un retrat íntim però alhora col·lectiu. L’estriptis emocional d’una dona de cap a peus. Una veu femenina desacomplexada. La vida d’aquesta mare apocalíptica és com un remolí, un xuclador, un anar i venir frenètic al ritme d’un timbal de Duracell, que dura i dura i dura… Però què passaria si un dia, a totes les conilletes del món, se’ls acabessin les piles?

Autora: Marta Galán Sala
Direcció, traducció i adaptació: Marc Martínez
Intèrpret: Clara Segura
Escenografia: Alejandro Andújar
Il·luminació: Eusebio Calonge
Vestuari: Nidia Tusal
Espai sonor: Àlex Polls
Edició musical: Fluren Ferrer
Ajudanta de direcció: Daniela Feixas
Coordinació tècnica i tècnic gira: Jordi Thomàs
Regidoria i producció en gira: Macarena Garcia
Fotografia: David Ruano i Paco Amate
Enregistrament de vídeo: Nanouk Films
Direcció de producció: Josep Domènech / Bitò Produccions
Agraïments: Santi Carcasona, Guille Vidal-Ribas, Marcel Borràs, l’Angelita, Caterina Crespo i Catalina Carvajal (mare i àvia de la Clara)
Producció: Bitò Produccions i Teatre Lliure