ActividadesActualidad

A partir d’aquest mes de febrer hi haurà un piano de cua a Universitat que anirà itinerant gràcies a la col.laboració entre el Concurs Maria Canals i TMB

El Maria Canals Porta Cua i TMB omplen el metro de pianos

  • A partir d’aquest mes de febrer hi haurà un piano de cua a Universitat que anirà itinerant gràcies a la col.laboració entre el Concurs Maria Canals i TMB
  • És una manera de promocionar el concurs que té lloc al Palau de la Música Catalana entre el 23 de març i el 4 d’abril
  • El piano de cua de què es disposarà és un piano metracrilat ofert per Yamaha del qual es pot veure el mecanisme

 

e7910230-6190-4540-9623-425f704f387e

 

 

 

 

 

 

 

En motiu de la imminent arribada a la ciutat de Barcelona del Concurs Internacional de Música Maria Canals, que tindrà lloc entre el 23 de març i el 4 d’abril al Palau de la Música Catalana, i aprofitant la tradició de posar un piano de cua a l’intercanviador de Diagonal (L3, L5) durant el concurs, el Maria Canals i TMB han acordat realitzar un seguit d’accions per tal d’anunciar l’arribada del prestigiat Concurs.

El piano que fins ara estava a l’estació de Sagrada Família començarà a itinerar, en el marc del Maria Canals Porta Cua, i la primera parada és el metro d’Universitat (L1, L4), que és on es va posar el primer piano de l’OFF Concurs Maria Canals el 2009. La intenció del Maria Canals i TMB és arribar, amb el temps, a tots els racons del metro de Barcelona. El dia 15 de març, concretament, se situa un piano de cua a l’estació de Santa Coloma de la Línia 1, com a aperitiu del piano que es col.loca a l’Intercanviador de Diagonal, que cada any dóna el tret de sortida al concurs. El piano de cua estarà a l’intercanviador de Diagonal entre els dies 22 de març i el 4 d’abril, coincidint amb el concurs.

El piano és ofert per Yamaha, i té la particularitat que és de material metracrilat, de manera que es pot veure el mecanisme del seu interior. Aquesta característica obre molts fronts a nivell didàctic i divulgatiu, ja que els nens i nenes i els grans poden conèixer el funcionament d’un dels instruments més enigmàtics i atractius. Tota l’acció anirà acompanyada del hashtag #johitoco, segell de l’entitat.

Aquesta iniciativa il.lustra molt bé les sinèrgies que es creen entre el Concurs i l’OFF Concurs, totes aquelles activitats divulgatives, educatives i socials que tenen lloc durant l’any però que en el període del concurs ajuden a alimentar el prestigi i el gust per la pràctica del piano a través de nombroses activitats.