Agenda Dia Mundial del Circ (del 8 al 2 d´abril)

Agenda DMC portada

 

 

 

 

 

 

 

 

Les artistes Griselda Juncà i Anna Pascual han escrit el manifest d’enguany, que reivindica més espais d’exhibició i més suport a escoles i centres de creació

 

L’APCC elabora l’agenda del Dia Mundial del Circ a Catalunya

 

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) ha editat l’agenda del Dia Mundial del Circ que recull més de 30 activitats (exposicions, espectacles, tallers) arreu de Catalunya des del 8 fins el 23 d’abril. L’agenda té versió online a la pàgina de l’APCC i també s’han imprès 1.000 exemplars que s’han repartit a diferents espais de circ del territori. Entre d’altres, trobareu informació sobre les activitats programades a Bellver, Mataró, Vilanova i la Geltrú, L’Hospitalet, Premià de Mar, Barcelona Figueres o Sabadell.

Aquesta agenda s’ha elaborat a partir de les aportacions de les companyies, i inclou espectacles com inTarsi, de Companyia de circ “eia” o Encara no ho sé, Lola, de Los Galindos, o Amigoo de Mumusic Circus, a més dels tallers de circ que acolliran poblacions com Bellver, Premià de Mar, El Prat de Llobregat o Berga. Podeu consultar la resta d’activitats a l’agenda online, i clicant a cada títol podreu conèixer els detalls com el lloc i l’hora on tindran lloc.

Celebració a Catalunya el dia 22 d’abril a l’Ateneu

El Dia Mundial del Circ es celebra enguany de manera oficial el 15 d’abril, i les activitats relacionades s’estenen els dies abans i després d’aquesta data. Des de l’APCC, es commemorarà el DMC el dissabte 22 d’abril en la jornada d’actes organitzada per l’Ateneu Popular de 9Barris.

Durant aquell dia l’Ateneu, que celebra enguany el seu 40 aniversari, ha programat diferents activitats per la tarda. Des d’una tertúlia  sobre la creació de circ, fins a tallers de circ per a totes les edats i els espectacles The Incredible Box de la companyia La Tal i La femme de trop de la companyia Marcel et ses drôles de femmes, l’animació de Karl Stets i la intervenció del clown Jose Luis Redondo.

Manifest jove i reivindicatiu

En l’acte de l’Ateneu es llegirà el manifest elaborat per les joves artistes de circ Griselda Juncà i Anna Pascual, que han rebut l’encàrrec per part de l’APCC i la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC). El text, que us adjuntem, reivindica més espais d’exhibició i més suport a les escoles i centres de creació.

Les dues artistes celebren que el circ “està ben viu i efervescent”, “ en un moment de salut artística bonica i esperançadora”  i a la vegada reivindiquen que “necessitem espais, places i festivals forts” per aconseguir més circuit per al circ. També demanen “als programadors/es que confiïn en la maduresa del públic i que arrisquin igual que els artistes ho fan a la pista”.

Griselda Juncà i Anna Pascual, que s’han format a Catalunya i han hagut de continuar la seva formació professional a l’estranger, consideren necessari “donar més suport a les nostres escoles de circ i centres de creació, perquè sense formació no hi ha circ del futur i sense investigació no hi ha evolució ni canvi”.

 

 

 

Les dues artistes celebren que el circ “està ben viu i efervescent”, “ en un moment de salut artística bonica i esperançadora” i a la vegada reivindiquen que “necessitem espais, places i festivals forts” per aconseguir més circuit per al circ. T am bé demanen “als programadors /es que confiïn en la maduresa del públic i que arrisquin igual que els artistes ho fan a la pista” .

Griselda Juncà i Anna Pascual, que s’han format a Catalunya i han hagut de continuar la seva formació professional a l’estranger, consideren necessari “donar més suport a les nostres escoles de circ i centres de creació, perquè sense formació no hi ha circ del futur i sense investigació no hi ha evolució ni canvi”.

Manifest del Dia Mundial del Circ.

Estem contentes estem contentes de celebrar amb tots els que estimem el circ que aquest està ben viu i
efervescent , i que si bé sempre la llista de desitjos de millora és probablement infinita, ens trobem en un moment de salut artística bonica i esperançadora.
Un moment per no deixar de repensar – nos, de reescriure’ns, de qüestionar – nos i de construir – nos contínuament.
No estem soles som m olt e s les artistes d’avui i també les que ens precedeixen, les companyies, escoles, professores, ass ociacions, gestores, comunicadores, distribuïdores …que lluitem per donar vida al circ i per compartir – lo, i que creiem en aquest com a llenguatge escènic transformador.

Però també estem impacients un sentiment de protesta ens batega i volem compartir – lo i fer – ne crit. Volem deixar de
dir que necessitem cuidar el circuit: que necessitem espais, places i festivals forts on fer ​Associació de Professionals de Circ de
créixer els nostres espectacles, ajuntaments valents que programin circ als seus teatres i carrers, i no només el dia de la festa major, sinó qualsevol nit de qualsevol dia, q ue els programadors confiïn en la maduresa del públic i que arrisquin igual que els artistes ho fan a la pista i que es doni més suport a les nostres escoles de circ i centres de creació , perquè sense formació no hi ha circ del futur i sense investigació no hi ha evolució ni canvi.

Perquè el circ, com a art escènica , és un aparador de veritats, és una oportunitat, un país sense front eres … sorpresa, repte, confiança i complicitat. u na mà que t’agafa i no et deixa caure . u n instant real i present . u n vol d’anada i tornada un cercle infinit