Així serà la cavalcada dels Reis d’Orient

Així serà la cavalcada dels Reis d’Orient

cavalcadaBCN2

Com és tradicional, Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a Barcelona per mar, a bord del pailebot Santa Eulàlia, acompanyats dels seus ajudants. Serà aquest dilluns 5 de gener a les 16.30 hores, però un quart d’hora abans, al mateix Moll de la Fusta, s’escalfarà la festa amb animació infantil. Allà es donarà la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar, que rebran de l’alcalde la clau que obre les portes de tota la ciutat, perquè puguin repartir els regals tota la nit.

A les 6 de la tarda començarà a desfilar la cavalcada, que recorrerà els carrers de la ciutat des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a l’avinguda de Rius i Taulet. Els horaris de pas previstos de la primera carrossa de la rua són: plaça d’Antoni López, 18.25 hores; plaça d’Antoni Maura, 18.45 hores; plaça d’Urquinaona, 19.10 hores; plaça de Catalunya, 19.20 hores; plaça Universitat, 19.50 hores; carrer de Sepúlveda cantonada amb Urgell, 20.05 hores, i plaça d’Espanya, 20.30 hores.

Està previst que l’arribada del primer element del seguici a l’avinguda de la Reina Maria Cristina amb l’avinguda de Rius i Taulet sigui a les 20.45 hores, i l’arribada de l’últim, a les 21.30 hores.

Hi haurà dos espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda: a la plaça d’Antonio López i davant de l’escenari del Moll de la Fusta.

I per conèixer en tot moment el punt exacte on es troba el seguici, consulteu el web www.bcn.cat/recorregut o les xarxes socials utilitzant l’etiqueta #reisbcn. Des del web www.bcn.cat/nadal es retransmetrà la cavalcada en directe.

“Un aparador del talent creatiu de Barcelona”

La cavalcada d’enguany estarà formada per 11 grans blocs i una comitiva de 1.300 participants entre ballarins, actors, xanquers, voluntaris i col·lectius de cultura popular i tradicional, que faran possible “un dels espectacles més especials i únics que es fa en aquesta ciutat”, en paraules de Marta Almirall, cap de Festes i Tradicions de l’Institut de Cultura de Barcelona. Per Almirall, la cavalcada és un “aparador del talent creatiu de Barcelona”, ja que hi participaran 100 ballarins i actors professionals, acompanyats de més de 300 alumnes de més de 40 escoles de dansa, teatre i circ de la ciutat.

El seguici de benvinguda als Reis, que fa 800 metres de llarg i triga 45 minuts a passar per cada punt, estarà farcit de novetats, com la primera carrossa que dibuixa la silueta de la ciutat, el gran mico de més de 6 metres que acompanyarà el rei Baltasar o la presentació del nou patge Pipes, encarregat de recollir els xumets dels més petits.

Afectacions de trànsit

La circulació de cotxes quedarà alterada en diversos punts de la ciutat al llarg de tota la tarda, tant a la zona del Moll de la Fusta com als carrers per on circuli la cavalcada. Per aquest motiu, es recomana utilitzar el metro per anar a veure la desfilada dels Reis Mags.