Aquest febrer el Jamboree es converteix en l’epicentre del jazz i el funk a Barcelona

Grans noms reconeguts del jazz internacional com Champian Fulton, Vincent Herring i Mike Le Donne portaran potents directes aquest mes de febrer a la sala Jamboree.

També tindrem l’oportunitat de veure uns dels grans del funk fet a casa nostra, la Fundación Tony Manero. Serà una oportunitat única per gaudir des de la curta distància d’una de les bandes més populars de la música de ball de les darreres dues dècades.

Aquest mes de febrer la mítica cava de jazz barcelonina ofereix una extensa programació amb grans figures que farà les delícies de tots els amants del jazz. Entre tots els concerts, la sala ofereix concerts tots els dies de la setmana en doble sessió, aquests són els concerts destacats del proper mes de febrer:

Divendres 1 i dissabte 2, a les 20h i 22h · Jazz · 22€
CHAMPIAN FULTON
Champian Fulton veu i piano, Arnie Somogyi contrabaix i Stephen Keogh bateria

Entre les veus de l’escena internacional destaca, per la seva frescor i elegància, la de Champian Fulton, que ja ha esdevingut una referència mundial de primer ordre. Tres anys després de la seva descoberta al Jamboree, amb un repertori llavors dedicat a la gran Anita O’Day, Champian Fulton torna a la cava de la Plaça Reial, on també va sorprendre amb el seu particular tribut a Dinah Washington. La cantant d’Oklahoma captiva el públic dels millors clubs de Nova York i de moltes sales de tot el món. També a la premsa especialitzada: dos cops premi de la crítica de prestigiosa revista Downbeat. Fulton ha treballat amb genis de la categoria de Lou Donaldson, Frank Wess i Clark Terry. Al Jamboree l’acompanyaran dos jazzmen talentosos procedents de l’escena britànica: el contrabaixista Arnie Somogyi i el bateria, i també vell amic de la cava de la plaça Reial, Stephen Keogh.

VIDEO

Dimecres 6, a les 20h i 22h · Jazz · 24€
VINCENT HERRING SOUL CHIMESTRY feat. MIKE LE DONNE 
Vincent Herring saxo alt, Mike Le Donne piano, Essiet Essiet baix, Jordi Dudli bateria

Se’l considera un virtuós del saxo, un jazzman de cap a peus que ha col·laborat amb figures de la categoria de Dizzy Gillespie, Horace Silver, Freddie Hubbard i Art Blakey, formant part dels llegendaris Jazz Messengers. Nascut a Kentucky el 1964, Vincent Herring va iniciar la seva carrera al servei de Lionel Hampton, amb qui va actuar per primer cop a Europa, a començaments dels 80. Després van venir un munt de gires per tot el món amb grans jazzistes de tots els temps, com per exemple Nat Adderley, amb qui va treballar durant gairebé una dècada. Amb una extensa discografia al sarró, Harris pot presumir de ser un dels solistes preferits de Wynton Marsalis i John Faddis.

Al Jamboree actuarà amb Soul Chimestry, un quartet en el qual exhibeix la seva “química” amb Mike Le Donne, pianista que, com Vincent Harris, atresora un currículum farcit de col·laboracions amb tòtems del jazz —Milt Jackson, Art Farmer, Dizzy Gillespie, etc.— Le Donne compta a més amb el reconeixement d’Oscar Peterson, que el va considerar un dels millors pianistes joves que havia escoltat mai.

Herring, Le Donne i el contrabaixista Essiet i el bateria Dudli, dos músics també de primera, prometen oferir-nos la que serà una de les millors vetllades jazzístiques de la temporada a Barcelona.

VIDEO

Dissabte 16, a les 20h i 22h · Funk · 15€
FUNDACIÓN TONY MANERO
Paquito Sex Machine veu, guitarra espanyola i pandereta, Miguelito Superstar veu, Lalo López guitarra i cors, Deliciosa Smith baix, Marc Benaiges bateria, Àlex Badia teclats

La Fundación Tony Manero és una banda de referència de l’escena disco-funk a tot l’Estat. Autors d’èxits sonats, els membres de la Fundación Tony Manero fa més de 20 anys que pugen a l’escenari amb la mateixa idea amb la qual van fundar aquesta banda històrica: fer ballar al públic amb bona música.

Cada nou disc de la Fundación ha estat una «refundació» del seu so original. No en va, el passat 2018 van presentar el treball «Lugares Comunes», un disc íntim ple de referències personals i amb un so proper al nu-soul. Al Jamboree pujaran a l’escenari en formació de sextet. Durant el seu concert, alternaran temes del seu darrer disc amb clàssics rearranjats per l’ocasió.

Una oportunitat única per gaudir des de la curta distància d’una de les bandes més populars de la música de ball de les darreres dues dècades.

VIDEO
Aquí podeu consultar tota la programació de febrer:
PROGRAMACIÓ FEBRER

AMB JAMBOREE, EL MILLOR JAZZ A BARCELONA

Jamboree és, un local, un jazz cava, un espai, una institució, que forma part del patrimoni cultural de Barcelona; de la cultura viva d’una metròpoli dinàmica, inquieta, cosmopolita i oberta al món; un dinamisme musical fruit d’iniciatives com aquesta petita gran cava de jazz de la Plaça Reial, per on han passat llegendes mundials de totes les èpoques del jazz, on s’han format generacions senceres de músics locals que avui triomfen en els cinc continents. Jamboree és avui un dels pocs equipaments culturals i d’oci del país amb una estructura professional com per oferir jazz de qualitat en viu. Els avalen milers de sessions de jazz en directe, milions d’entrades venudes i rius de tinta abocaments en centenars de publicacions del tot el món dedicats a aquest club. Els acredita el suport unànime del sector a tot Espanya, l’interès de programadors de tot el món per portar els seus artistes al seu escenari, el somni de molts músics joves de fer carrera entre els murs del Jamboree.

EL CLUB DE REFERÈNCIA DEL JAZZ 

Més de cinquanta anys d’història de la música, la societat i la cultura d’una ciutat, Barcelona, que el 2010 va reconèixer tasca del Jamboree atorgant-li el seu consistori la Medalla d’Or de la Ciutat. Un honor que també correspon al treball d’una empresa, Mas i Mas, responsable de mantenir viva la flama del jazz en aquest racó consagrat a la música en directe. Sens dubte avui dia el Jamboree Jazz és el club de referència del jazz en directe de Barcelona, per on han passat artistes internacionals i nacionals, consolidats i emergents, de la talla de Jerry Bergonzi, The Fringe, Mina Agossi, Freedom Jazz Quintet, Brian Auger, Jesse Davis, Dick Oats, Yarom Herman, Nasheet Waits, Christian Scott, Al Foster, Kurt Rosenwinkel, Mark Turner, Wallace Roney, Benny Golson, Pee Wee Ellis, Jordi Rossy, Perico Sambeat, Horacio Fumero, Albert Bover, Gorka Benítez, Giulia Valle, Gregory Porter, Myles Sanko, Jacob Banks, Andrea Motis, Joan Chamorro, Robert Galsper Trio, Zalón entre molts altres. Totes les nits obren les seves portes per oferir concerts amb dues sessions a les 20h i 22h, i una programació que inclou el jazz més actual i notable amb la presència equilibrada d’intèrprets consolidats, de glòries del nostre jazz i de joves promeses.

4281751c-a213-493d-96f9-b81f72aac4f4
JAMBOREE JAZZ
PROGRAMACIÓ FEBRER

CONCERTS DESTACATS:
Divendres 1 i dissabte 2 – CHAMPIAN FULTON
Dimecres 6 – VINCENT HERRING SOUL CHIMESTRY feat. MIKE LE DONNE 
Dissabte 16 – FUNDACIÓN TONY MANERO

Més informació: AQUÍ