CABARET INSPIRAT EN L’OBRA “STRIP-TEASE I TEATRE IRREGULAR” I ELS POEMES VISUALS DE JOAN BROSSA Del 10 d’abril al 12 de maig de 2019

acda8c2b-800a-4073-9cb4-dac6098c8df5

 

 

 

 

Del 10 d’abril al 12 de maig de 2019
ESTRENA 12 d’abril

 

SINOPSI

Quan des de l’Espai Brossa se’m van proposar crear un espectacle a partir del llibre “Strip-tease i teatre irregular” em va envair una gran emoció i alhora una forta sensació de vertigen. Emoció per l’oportunitat d’abordar una figura amb la personalitat i l’obra d’un artista tan prolífic com Joan Brossa i vertigen per les mateixes raons. Lloar l’extensa i productiva obra de Brossa es sobrer, per tothom és coneguda i reconeguda.

Com a creador i com a intèrpret no podia perdre l’ocasió d’enfrontar-me a un repte majúscul com aquest. Com enfrontar-me a ella? Com reinterpretar les seves paraules? Com descontextualitzar-lo del seu temps per apropar-lo al nostre? Com no perdre el seu compromís polític? Com no trair el seu esperit crític? Com conservar el seu humor corrosiu? Per fortuna la resposta a totes aquestes preguntes eren al propi Brossa. La lectura, no només del llibre ja esmentat, sinó d’algunes de les seves obres teatrals, dels seus poemes o dels seus altres textos i, sobretot, les seves poesies visuals han estat una font d’inspiració evocadora i inesgotable.

Dansa, teatre, acrobàcia, música, cant, play-back, transformisme, striptease… Amb tots aquests elements en joc, vaig tenir clar que el format de l’espectacle havia de ser el d’un cabaret, no podia ser d’una altra manera, per elecció i gust personal, però també per la relació que aquest gènere, anomenat parateatral, manté amb Brossa.

No vull deixar de dir que aquest emocionant viatge no hagués estat possible sense la complicitat i l’entrega de tots i cada un dels membres que formen part d’aquest espectacle, els que veuran a l’escenari i els que no veuran.

Així doncs, senyores i senyors, passin, seguin i gaudeixin, o no, de la nostra proposta, juguin amb nosaltres a canviar l’òptica de visió, a despullar la realitat, a transvestir-la per veure-hi clar. Però sigui com sigui, permetin demanar-los-hi un favor, no se’n vagin igual que han entrat, perquè com sempre deia Brossa que també sempre deia Fregoli; “l’art és vida, i la vida, transformació”.

Roberto G. Alonso

Espectacle en català

 

FITXA ARTÍSTICA

El músic Jordi Cornudella
La cantatriu 
Elena Martinell
La ballarina stripteasista 
Laura Marsal
El saltimbanqui 
Davo Marín
MC Clown 
Roberto G. Alonso / Jordi Andújar
Dramatúrgia, direcció i coreografia Roberto G. Alonso
Direcció musical i arranjaments Jordi Cornudella
Concepció de l’espai escènic Roberto G. Alonso
Disseny d’il·luminació 
Albert Julve
Disseny i construcció d’escenografia 
Víctor Peralta i Tony Murchland
Vestuari 
Roberto G. Alonso i Víctor Peralta
Atrezzo Víctor Peralta
Assessorament dramatúrgic 
Marc Rosich
Coach acrobàcia 
Gloria San Miguel
Coordinació de l’equip artístic 
Joan Solé
Producció Escenari Joan Brossa en col·laboració amb Cabaret 13 i Cia. Roberto G.Alonso

Agraïments Fundació Joan Brossa, Quim Manyós i Clara Manyós, Rèquiem for Evita i Família Marsal Baulenas.
Espectacle en català

L’actor Roberto G. Alonso farà les funcions dels dies 12, 13, 14, 19, 20, 21, 27 i 28 d’abril i les del 1, 4, 5 i 12 de maig. L’actor Jordi Andújar el substituirà els dies que ell no hi sigui.

 

ACTIVITATS I CONVOCATÒRIES

DIMARTS 26 I DIMECRES 27 DE FEBRER
La Cia. Roberto G. Alonso convoca un càsting per a buscar ballarina/actriu amb domini alt de dansa contemporània i interpretació.

DIUMENGE 14 D’ABRIL
Col·loqui postfunció de ‘Laberint Striptease‘ dins l’itinerari ‘Ment Oberta‘ de la Travessia Recomana.

 

HORARIS I PREUS

Horaris De dimecres a dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19 h
Preus Dimecres i dijous: 14€. Divendres, dissabte i diumenge: 20€

Duració 75min

 

PACK BROSSA

Compra entrades per a ‘L’aniversari‘ per 10€ i ‘Laberint Striptease‘ per 12€.

 

 

XARXES SOCIALS

#laberintstriptease

 

10 abril de 2019 — 12 maig de 2019

Sala Joan Brossa

DIRECCIÓ ROBERTO G. ALONSO

 

¡COMPARTEIX!