Teatro

CICLE DE TEATRE VERBATIM: NO M’OBLIDEU (del 16 al 27 de maig) La Seca-Espai Brossa

CICLE DE TEATRE VERBATIM: NO M’OBLIDEU MAI

CIA. SALA LA PLANETA

NO_M_OBLIDEU_MAI_WEB_915

 

 

SALA

Palau i Fabre

DATES

Del 16 al 27 de maig de 2018

ESTRENA: 16 de maig de 2018

SINOPSI

El suïcidi ha estat, al llarg de la història, una mort rebutjada i estigmatitzada. La paraula suïcidi continua sent un tabú en la nostra societat. I encara més quan es parla de suïcidi en joves i menors, malgrat que, a Espanya, el suïcidi és la primera causa de mort entre el jovent, superant els accidents de trànsit.

Plataformes i jocs d’Internet com la Balena Blava han posat el tema sobre la taula. Però, com explica el psicòleg Jaume Funes: «El que ens hauria de preocupar no són els casos de la «Balena». Continuaran sent pocs. El que ens hauria de preocupar és per què aquestes vides ensopides d’aquests adolescents els obliguen a buscar reptes o per què veritablement hi ha molts adolescents que posen fi a la seva vida, per què no troben sentit a la vida. Això és el que ens hauria de preocupar, perquè no els mirem, no els observem, no els escoltem…».

 

ACTIVITATS

Dimecres 16 de maig. Col·loqui post funció amb Jaume Funes, Psicòleg, educador i periodista.

Dijous 17 de maig. Col·loqui post funció amb Itxaso Figueras Uranga, Psicòloga especialista en psicologia clínica i terapeuta Gestalt.

Divendres 18 de maig. Col·loqui post funció amb Ferran Garcia, Educador social i Tècnic d’àrea de Serveis socials municipals i Pere Urraca, Educador social i Educador a Centres residencials d’acció educativa (CRAE) de la Generalitat.

Dissabte 19 de maig. Col·loqui post funció amb Judit Novo Salvador, Metgessa de família al CAP Terrassa Sud de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

Diumenge 20 de maig. Col·loqui post funció amb Jaume Funes, Psicòleg, educador i periodista.

Dimecres 23 de maig. Col·loqui post funció amb Victoria Nicuesa, Professora de secundària, terapeuta, Coach especialitzada en educació i formadora de professors.

Dijous 24 de maig. Col·loqui post funció amb Dr. Josep Vilajoana i Celaya, degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i José Ramón Ubieto, psicoanalista i psicòleg.

Divendres 25 de maig. Col·loqui post funció amb Fina Trullàs, Psicòloga, educadora social i promotora de la resiliència.

Dissabte 26 de maig. Col.loqui post funció amb Joan Martínez Prieto, Director de la delegació a Catalunya de AEPAE (Asociación Española para la Prevención del Acoso Escolar).

Diumenge 27 de maig. Col·loqui post funció amb Thaïs Tiana, Psicòloga membre del Programa de Prevenció del Suïcidi de l’Hospital de Sant Pau i del Programa d’Atenció al Supervivent.

FITXA ARTÍSTICA

Recerca i investigació: Elies Barberà, Llàtzer Garcia i Marta Montiel.

Intèrprets: Elies Barberà i Marta Montiel, amb la col·laboració d’Edu Vásquez.

Dramatúrgia i direcció: Llàtzer Garcia.

Disseny tècnic: Lluís Robirola.

Coordinació cicle: Ferran Joanmiquel.

Producció: Mithistòrima Produccions s.l. /Sala La Planeta.

Agraïments A tots els testimonis que han fet possible aquesta obra. Als especialistes: Anna Calvet, Núria Martorell, Fina Trullàs, Helena Quesada (Obertament), Jaume
Funes i l’associació DSAS. A Manuela Lorente, Marina Collado, Mario Rebugent, Eric Serrano i Anna de Palol.

Amb el suport de l’ICEC, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona

 

Espectacle en català i castellà

HORARIS I PREUS

Horaris De dimecres a dissabte 20.00 h i diumenge 18.00 h

Preu Dimecres i dijous 10€.  Divendres, dissabte i diumenge 17€.

Durada 70 min

XARXES SOCIALS

 #nomoblideumai