Converses a La Pedrera: dilluns 7 amb Colm Tóibín a les 19h

Literatura, cinema, creació narrativa, tematitzar l’homosexualitat o escriure sobre Irlanda després de Joyce són alguns dels temes que parlaran Colm Tóibin i Jordi Nopca dilluns a La Pedrera

Dilluns 7 a les 19h La Pedrera rebrà els dos escriptors en el marc del cicle Converses a La Pedrera

La Fundació Catalunya La Pedrera rebrà dilluns 7 d’octubre a l’escriptor, periodista i professor de literatura comparada Colm Tóibín qui conversarà amb el també periodista, escriptor i traductor Jordi Nopca en el marc de Converses a la Pedrera. Els dos escriptors tenen previst parlar sobre literatura, figures familiars en la narrativa, escriptors irlandesos i americans, sobre la intimitat, entre d’altres temes.

 

Colm Tóibín (Enniscorthy, 1955) és escriptor, periodista i professor de Literatura comparada a la Universitat de Columbia. Va viure a Barcelona entre els anys 1975 i 1978, experiència de la qual van sorgir Homenatge a Barcelona i El sud . El seu retorn a Irlanda, l’any 1978, marca l’inici de la seva carrera periodística, que ha compaginat amb l’escriptura de viatges.

 

L’obra de Tóibín, considerat una de les figures literàries actuals més importants d’Irlanda, comprèn tant novel·la com assaig i teatre, i ha estat traduïda a trenta idiomes. Entre els seus títols principals, en destaquen The Blackwater Lightship, Brooklyn, Nora Webster, El testament de Maria, La casa dels noms, a més de The Master, a propòsit de la figura de Henry James. El seu llibre més recent és Mad, Bad, Dangerous to Know: The Fathers of Wilde, Yeats and Joyce. Actualment escriu per a The New York Review of Books i la London Review of Books, entre altres publicacions.

 

Jordi Nopca (Barcelona, 1983) és periodista, escriptor i traductor. Actualment és redactor al diari Ara i coordinador del suplement Ara Llegim. Ha publicat la novel·la El talent (2012) i el recull de contes Puja a casa (2015), traduït al castellà, al neerlandès i properament a l’anglès.

 

 

 

Idioma de la conversa: anglès

 

Amb traducció simultània

 

La Fundació Catalunya La Pedrera promou activitats culturals que fomenten les arts i el pensament i que busquen reflexionar per una societat més justa.

Amb el cicle Converses a la Pedrera, la Fundació Catalunya La Pedrera vol estimular el pensament crític donant veu a intel·lectuals de primer ordre de diferents camps de la cultura, la societat o la ciència, i compartint la seva trajectòria i la seva visió sobre el món actual.

 

Aquesta és la vuitena edició del cicle, el qual se celebra des de 2011 en col·laboració amb Arcàdia. Per Converses a La Pedrera hi ha passat personatges de la mida de Zygmunt Bauman, Yasmina Reza, Tom Wolfe, John Eliot Gardiner,  Zadie Smith, Evgeny Morozov o John Lanchester, entre altres.

 

Informació addicional de Converses a La Pedrera. 

Entrada per sessió: 4 €

Lloc: Auditori de La Pedrera (Provença, 261-265)

Hora: 19h.

 

Segueix-nos!

@PedreraFundacio

#ConversesaLaPedrera

 

Més informació: http://www.lapedrera.com/ca/agenda-activitats-barcelona/converses/colm-toibin-conversa-amb-jordi-nopca