Del 10 al 16 de maig, la vint-i-unena edició de Barcelona Poesia tornarà a omplir la ciutat de versos.

Poesia! Poesia! Poesia!

Del 10 al 16 de maig, la vint-i-unena edició de Barcelona Poesia tornarà a omplir la ciutat de versos.

2018_barcelona_poesia_-_facebook_1200x900

 

 

La 21a edició del festival poètic Barcelona Poesia arriba a la ciutat amb un complet programa d’activitats que, durant set dies, ompliran tot els racons de Barcelona de versos i activitats literàries que aproparan al públic algunes de les millors veus poètiques del panorama internacional i dels territoris de parla catalana.

Sentirem versos de poetes que escriuen en català, de les veus més reconegudes a les més joves (Biel Mesquida, Jaume Pont, Antònia Vicens, Josep Piera, Blanca Llum Vidal, Guim Valls, Josep Pedrals, Jaume Subirana, Susanna Rafart, Guim Valls, Maria Isern, etc.); també hi haurà poesia internacional, amb versos de més d’una vintena de poetes i artistes de països com ara Singapur, Xile, Uruguai, el Regne Unit, França o Palestina. A més a més, durant el festival poètic  la poesia dialogarà amb altres disciplines com ara la música, l’electrònica o les arts escèniques.

Així, guiats per Barcelona Poesia podrem gaudir de l’actuació de Maria del Mar Bonet i Martirio juntes sobre l’escenari de la plaça de la Catedral el dissabte 12 o de Leiva i Benjamín Prado actuant al Verger el diumenge 13. Però aquests no seran els únics plats forts del festival. Hi participaran el duet Jansky, Deborah Emmanuel i Dj Kiat, Barba Corsini, Heretics (Anne-James Chaton i Andy Moor, de The Ex), Héctor Alterio, Clara Segura i Lluís Homar o Rodrigo Cuevas entre altres.

També hi haurà espai per als homenatges: a Montserrat Abelló, Josep Palau i Fabre, Carles Santos, Miquel Martí i Pol i Maria-Mercè Marçal.

El dijous 10 de maig, en la jornada inaugural de Barcelona Poesia, es lliurarà el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. El guanyador d’aquest guardó, que té més de cent-cinquanta anys d’història, ha estat Hilari de Cara i Casaleiz amb el poemari Quaderns del port.

Com en altres edicions, el Verger del Museu Frederic Marès tornarà a ser l’epicentre de Barcelona Poesia, si bé la poesia bategarà en molts altres punts de la ciutat: a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, a l’Auditori de La Pedrera, al Palau de la Virreina, a la Biblioteca Fort Pienc, a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda, al MUHBA Vil·la Joana, a la plaça de Sant Felip Neri, a la plaça del Mercat de la Barceloneta, al TNC, la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació i al Palau de la Música, que el 16 de maig acollirà el XXXIV Festival Internacional de Poesia.

Podeu trobar tot el detall de Barcelona Poesia en aquest enllaç.