Dissabte 28 d’octubre a les 20.00 hores a la Catedral de Barcelona, el Cor de Cambra Francesc Valls oferirà el seu concert anual. E

Cor-Francesc-Valls

 

 

 

 

 

 

El  dissabte 28 d’octubre a les 20.00 hores a la Catedral de Barcelona, el Cor de Cambra Francesc Valls oferirà el seu concert anual. En aquesta ocasió el concert té una efemèride molt important, commemorar el primer aniversari de la mort de Mn. Josep Pavia, canonge de la Catedral, i eminent musicòleg investigador del SCIC. Mn. Pavia destacà, vitalment,  per més de 50 anys de dedicació tant a la Catedral barcelonina com a la recerca musicològica. De les seves investigacions s’esdevenen, especialment, la recuperació de les obres de Francesc Valls, elaborant-ne  el primer catàleg científic.

 

Les obres que s’interpretaran seran diversos Motets d’Alessandro Scarlatti i la Missa de difuntsde Francesc Valls, mestre de Capella de la Seu barcelonina durant tota la primera meitat del segle XVIII, i alhora un dels compositors més rellevants del barroc peninsular.

 

Així mateix, aprofitem per fer un avançament referent a una cita anual molt important pel Cor de Cambra Francesc Valls. Seguint la línia de recuperació del patrimoni musical sacre de la Catedral de Barcelona, recordem que el proper 24 de desembre, el Cor de Cambra Francesc Valls, tornarà a interpretar el Cant de la Sibil·la, just abans de la Missa del Gall. En aquesta ocasió l’encàrrec de la revisió del Cant, s’ha encarregat al reconegut compositor català,  Joan Magrané.