Dopaland. La tiranía de la felicidad es representarà a partir del dilluns 4 de març de 2024 a La Villarroel

Dopaland. La tiranía de la felicidad: Arriba, a La Villarroel, una comèdia distòpica sobre la felicitat i la tirania de la societat de consum

La Villarroel presenta, en la seva programació de L’OffLaVillarroel, l’espectacle Dopaland. La tiranía de la felicidad, una obra escrita i dirigida per Eu Manzanares (amb direcció original de Sergi Pompermayer) i protagonitzada per Adriana Segurado i Felipe Cabezas. És una producció de Sala Fènix Suika.

Com han canviat els nostres hàbits de consum?
Quina relació hi ha entre el consum i el desig?
Quin és el teu mapa de la felicitat?

 
Dopaland. La tiranía de la felicidad és un espectacle que apunta, directament, a la tendència consumista i a la necessitat de defugir els problemes de la nostra societat contemporània. Ubicada en un parc d’atraccions on es busca la generació constant de dopamina, l’anomenada hormona de la felicitat, el muntatge distorsiona la realitat amb un joc distòpic per denunciar l’aïllament emocional de la ciutadania i el silenci davant de xacres com la depressió crònica, en la forma d’un treballador del parc que, davant un abús flagrant, la seva protesta és vista com un atemptat a l’obligada atmosfera de diversió i felicitat que ha d’envoltar sempre les instal·lacions del parc i els seus visitants.

Escrita i dirigida per Eu Manzanares (amb direcció original de Sergi Pompermayer), i interpretada per Adriana Segurado i Felipe Cabezas,  Dopaland. La tiranía de la felicidad és una comèdia àcida que, a través de l’absurd d’un marc que no volem reconèixer com a propi, exposa les esquerdes del nostre comportament.

La crítica ha dit…

“Una comèdia àcida que destapa l’essència del capitalisme”
Toni Polo Benttonica / El País“Una intel·ligent crítica social”
Markos Goikolea / Teatre Barcelona
«Divertida, crítica i amb un ritme trepidant»
Elia Tabuenca / Espectáculos BCN
“Magnífiques interpretacions”
Neus Mònico Fernández / Teatre BarcelonaSinopsi Un home disfressat d’ós panda intenta superar una crisi amb l’ajuda d’una terapeuta de l’empresa. Ell és Pandy-Pandy, mascota de DOPALAND, un parc d’atraccions que té com a objectiu la felicitat dels seus clients. Pandy-Pandy està desesperat. I és que ha passat una cosa gravíssima. Una cosa totalment inadmissible, que li pot fer perdre la feina al meravellós món de DOPALAND.
Dopaland. La tiranía de la felicidad és una comèdia crítica i àcida, que relaciona la precarietat laboral amb la imposició de la felicitat. Aquest «bonrollisme» superficial que adopten cada cop més empreses. De portes cap a fora, per netejar-ne la imatge; de portes cap a dins, per desactivar els brots de rebel·lia davant dels descontents laborals del personal. Un positivisme tòxic al servei d’un sistema que ens vol obedients i complaents tant sí com no.