El carnaval comença, com sempre, amb l’‘Arribo’ del Rei Carnestoltes i la Taronjada, a la plaça de Sant Jaume 23 de febrer

 

El carnaval comença, com sempre, amb l’‘Arribo’ del Rei Carnestoltes i la Taronjada, a la plaça de Sant Jaume.

Dijous gras el Rei Carnestoltes arriba a la ciutat amb tot el seu seguici i serà rebut amb grans honors. A les 17.45 hores, Frank-i-fals, el primer ministre del Rei, donarà el tret de sortida a la festa. I a les 18.00 hores sortirà del Palau de la Virreina la cercavila dels Set Ambaixadors. Acompanyats del seu seguici, amb banderers, músics i en Rodanxó i la Rodanxona —els gegants del carnaval—, recorreran els carrers del Gòtic fins arribar a la plaça de Sant Jaume.

 

arribo-760x428

 

 

 

 

 

 

Allà no us podeu perdre l’aparició del Rei Carnestoltes al balcó de l’Ajuntament, on proclamarà el seu regnat i l’imperi del carnaval. Hi haurà ball de gegants i ofrenes dels ambaixadors, i els músics tocaran fanfàrries mentre els barcelonins aclamen el sobirà dels poca-soltes. Amb la lectura del ban, el Rei Carnestoltes inaugurarà una setmana de disbauxa i el primer gran sarau: la batalla campal anomenada la Taronjada.