El Cirque du Soleil torna a Barcelona amb Alegría, el seu espectacle més emblemàtic, sota una nova llum a partir del 20 de març de 2024


 La Gran Carpa del Cirque du Soleil tornarà a instal·lar-se al Districte Cultural de l’Hospitalet

ENTRADES JA A LA VENTA
 Per al Cirque du Soleil és una gran alegria anunciar el retorn a Espanya el proper 2024 amb la seva producció més icònica, Alegría, el primer espectacle de la companyia canadenca que es va poder veure aquí. Un clàssic de tots els temps que es presenta reinventat perquè una nova generació se n’enamori i els amants de sempre continuïn estimant-lo com el primer dia. Amb Alegría, el Cirque du Soleil estarà de gira continuada pel nostre país prop de dotze mesos, començant a Barcelona (a partir del 20 de març), on tindrà lloc l’estrena europea de l’espectacle en carpa. Posteriorment, l’espectacle visitarà Màlaga (a partir del 31 de maig), Alacant (a partir del 16 de juliol), Sevilla (a partir del 28 de setembre) i Madrid (a partir del 4 de desembre).

Estrenat per primera vegada el 1994, Alegría s’ha convertit en un dels espectacles més estimats del Cirque du Soleil, que fins avui ha captivat més de 14 milions d’espectadors en 255 ciutats de 40 països en més de 19 anys de gira. La seva banda sonora, nominada al Grammy, que incloïa la icònica cançó homònima, continua sent l’àlbum del Cirque du Soleil més venut i reproduït fins ara. 

El 2019, coincidint amb la celebració del seu 25è aniversari, Alegría es va tornar a estrenar a Montreal sota una llum completament nova, assegurant-se que tots els aspectes del xou (direcció escènica, música, acrobàcies, escenografia, vestuari, il·luminació i maquillatge) fossin tan inspiradors per al públic d’avui com ho van ser en el moment que es va crear. Revitalitzada per un repartiment de 53 acròbates, pallassos, músics i cantants, Alegría és una estimulant experiència immersiva que transporta el públic a un món místic esquitxat de poesia visual i extravagàncies acrobàtiques. 

Al cor d’un regne que va ser gloriós i que ha perdut el seu rei, Alegría és testimoni de la lluita de poder que es lliura entre el vell ordre i un nou moviment que anhela esperança i renovació. Mentre el ximplet del vell rei ocupa matusserament el tron, un creixent desig de canvi sacseja l’statu-quo per, en última instància, portar la llum al món. Amb una banda sonora inoblidable, unes acrobàcies emocionants, uns dissenys de vestuari surrealistes, uns escenaris vibrants i molt d’humor, Alegría toca l’ànima amb entusiasme i està a l’altura de la seva reputació mundial: és l’espectacle per excel·lència del Cirque du Soleil.

Alegría es podrà gaudir a Barcelona (Districte Cultural de l’Hospitalet) a partir del 20 de març de 2024, a Màlaga (Recinto Ferial) a partir del 31 de maig de 2024, a Alacant (Platja de Sant Joan) a partir del 16 de juliol, a Sevilla (Charco de la Pava) a partir del 28 de setembre de 2024 i a Madrid (Escenario Puerta del Ángel) a partir del 4 de desembre de 2024.