El desembre al Jamboree té tres protagonistes destacats: Atomic, Ignasi Terraza i Èlia Bastida Quartet

El desembre al Jamboree té tres protagonistes destacats: 
el comiat d’Atomic, un Ignasi Terraza nadalenc i l’Èlia Bastida Quartet homenatjant Stéphane Grappelli 
 
La sala Jamboree ens destaca de la seva programació tres propostes per aquesta recta final d’any: el concert de comiat de la mítica formació Atomic, la proposta nadalenca que ens regala Ignasi Terraza, ben acompanyat d’Adrian Cunningham i Mar Vilaseca; i l’homenatge que dedica l’Èlia Bastida Quartet al violinista Stéphane Grappelli. 
 
Atomic 
Dissabte 10 de desembre 
19 i 20.30h 

Atomic és una de les bandes acústiques més poderoses del mil·lenni. Formada l’any 2000, va unir des de bon començament la identitat del grup amb una marcada expressió individual de cada un dels seus membres. El diari The Guardian va definir la seva música com a “una de les més apassionants i desinhibides que s’hagin pogut escoltar en molt de temps.” Atomic combina una eficaç i avantguardista secció rítmica, amb els noruecs Havard Wiik (piano), Ingebrigt Håker Flaten (contrabaix) i Paal Nilssen-Love (bateria) —substituït el 2014 per Hans Hulbœkmo—, amb dos músics d’Estocolm a davant de tot: el trompetista Magnus Braa i el saxofonista Fredrik Ljungkvist. Amb més de dues dècades de trajectòria, Atomic ha publicat títols de referència de l’escena escandinava, una de les més avançades, excelses i originals del jazz europeu, amb discos que els han convertit gairebé un grup de culte a moltes ciutats del món, com ara Barcelona, a on posarà punt final a la seva brillant carrera. Una trobada ineludible, històrica

Magnus Broo trompeta 
Fredrik Ljungkvist saxo i clarinet 
Håvard Håker Wiik piano 
Ingebrigt Flaten contrabaix 
Hans Hulbœkmo bateria i percussió 

Aquí en trobeu una mostra: 
https://youtu.be/5kLVIwYHXd4 
https://youtu.be/Y-01GdFW6VU?t=101 
 
Ignasi Terraza Trio & Adrian Cunningham & Mar Vilaseca 
Around The Christmas Tree 
Dijous 22 i divendres 23 de desembre 
19 i 20.30h 

Com és costum pels volts de Nadal, el pianista Ignasi Terraza torna a casa —al Jamboree, volem dir— amb el projecte ‘Around the Chrismtas Tree’. Enguany, a més, incorpora al seu trio habitual, completat perHoracio Fumero (contrabaix) i Esteve Pi (bateria), el saxofonista i cantant australià Adrian Cunninghami la jove cantant Mar Vilaseca, músics tots dos establerts a Nova York. Així, Terraza, un dels jazzistes europeus més reconeguts a escala internacional, combina la seva extraordinària tècnica, l’exquisida sensibilitat i el swing que atresora, amb un altre gran del jazz, Adrian Cunningham, saxofonista que ha fet carrera amb figures de l’altura de Wynton Marsalis. Amb aquest grup de primera, el pianista barceloní interpreta una selecció de melodies nadalenques a ritme de jazz, blues i gòspel. Alhora, les combina amb temes propis que insuflen una alenada d’aire fresc al repertori tradicional de Nadal. Diversitat d’estils, colors i tempos —del swing trepidant a la balada més expressiva— i un marcat accent festiu, com s’escau en aquestes dates tan assenyalades.  

Ignasi Terraza piano 
Adrian Cunningham veu, saxo, flauta i clarinet 
Mar Vilaseca veu (23/11) 
Horacio Fumero contrabaix 
Esteve Pi bateria


Èlia Bastida Quartet feat. Josep Traver, Joan Chamorro i Arnau Julià 
Tribute to Stéphane Grappelli 
Dijous 29 i divendres 30 desembre 
19 i 20.30h 

La figura de Stéphane Grappelli, un dels grans referents del violí de jazz, acompanya a Èlia Bastida des dels seus inicis. A ‘Tribute to Stéphane Grappelli‘ (Jazz To Jazz, 2022), disc que presentarà al Jamboree, Bastida ofereix una mirada particular sobre aquest músic, que defineix com a líric, apassionat, virtuós, detallista i romàntic. Èlia Bastida és considerada una de les millors violinistes de jazz de la seva generació. No en va, ha recorregut mig món des de ben joveneta; primer com a membre de la Sant Andreu Jazz Band i més tard com a líder del seu trio i del seu quartet. En la seva fecunda trajectòria ha actuat i ha gravat amb músics de l’altura de Scott Hamilton, Joel Frahm, Joe Magnarelli, Dick Oatts i John Allred, entre d’altres, i ha tocat a Suïssa, Suècia, Holanda, Dinamarca, Itàlia, França i l’Índia. 

Èlia Bastida violí i veu 
Josep Traver guitarra 
Joan Chamorro contrabaix 
Arnau Julià bateria
 
Aquí en trobeu una mostra: 
https://youtu.be/M4Gkk1UdhJY