El Guitar BCN18 inicia la seva edició més poderosa ( a partir del 27 de gener)

 

El Guitar BCN18 inicia la seva edició més poderosa

Els nord-americans Future Islands acomiadaran al juliol la millor edició del GuitarBCN i encapçalen les noves confirmacions.

Jorge Drexler, Pua d’Or del Festival, inaugura aquest dissabte l’edició 2018 al Gran Teatre del Liceu.

La nova edició del Guitar Bcn supera totes les expectatives amb més de 25.000 entrades ja venudes i 8 concerts amb les localitats exhaurides.

El cartell inclou noms com Bob Dylan, Ringo Starr, G3 (Joe Satriani, John Petrucci i Uli Jon Roth), Deacon Blue, Benjamin Clementine, El Kanka, Doctor Prats, Asaf Avidan, Rosario, Maria Arnal i Marcel Bagés i Niño de Elche, entre molts altres.

Aquest matí s’ha donat el tret de sortida a l’edició que podrà presumir de ser «la millor de la història del Guitar Bcn»: 25.000 entrades venudes abans del seu inici així ho confirmen.

En un acte celebrat a la seu de KIA (patrocinador principal del festival) on la música ha estat la principal protagonista, Joan Roselló, director de TheProject i del festival, ha atorgat la Pua d’Or d’enguany a Jorge Drexler, en reconeixement a la seva trajectòria. Una trajectòria que va lligada al festival des dels seus inicis i que descriu un exemple d’artista amb un abans i un després del seu pas pels nostres escenaris, una característica del Guitar BCN.

Les actuacions en viu de Marcel Lázara i Julia Arrey i El Kanka han donat pas a uns parlaments on Joan Roselló ha destacat «l’espectacular complicitat que té aquest festival amb el públic». Un 90% d’ocupació mitjana en les darreres edicions justifiquen un pressupost d’1.800.000 € (el més gran de la història del Guitar Bcn i també de TheProject) que permet presentar 38 concerts de gener a juliol.

El #BestGuitarEver oferirà propostes a «15 sales de Barcelona» amb propostes d’alta qualitat en «espais de proximitat i a preus assequibles». Artistes llegendaris com Bob Dylan i Ringo Starr compartiran cartell amb Rosalia & Raül Refree, Juanito Makandé, Angel Olsen, Nora Norman, etc… tot sota el compromís d’una de les empreses capdavanteres de la indústria cultural de Barcelona, TheProject.

D’altra banda, Judit Llimós, directora artística del festival, ha fet un repàs de la programació i ha destacat «el paper de les dones al nostre festival aquest any amb un 44% de fèmines als nostres concerts, perquè enfront de la masculinització sistemàtica dels escenaris, fa molta falta la visibilització femenina, i com a dona em sento i m’he sentit sempre compromesa amb aquesta causa», defensa. Llimós ha ressaltat la presència en concert per primer cop a Barcelona de l’ex-Beatle Ringo Starr com a «moment històric», així com la tornada als escenaris barcelonins de Deacon Blue després de la seva última visita l’any 93 i l’homenatge al gran Peret de la mà de Sabor de Gràcia, entre altres apunts.

La direcció del festival també ha comunicat la incorporació al cartell de Future Islands, Doctor Prats, Antonio Carmona, Marcel Lázara i Julia Arrey i Fatoumata Diawara. També ha anunciat que El Kanka i Rozalén oferiran nous concerts després d’haver exhaurit les entrades per les seves primeres convocatòries.

Tota la informació i venda d’entrades a guitarbcn.com

 

El Guitar BCN18 inicia su edición más poderosa

Los estadounidenses Future Islands despedirán en julio la mejor edición del GuitarBCN y encabezan las nuevas confirmaciones.

Jorge Drexler, Púa de Oro del Festival, inaugura este sábado la edición 2018 en el Gran Teatre del Liceu.

La nueva edición del Guitar Bcn supera todas las expectativas con más de 25.000 entradas ya vendidas y 8 conciertos con las localidades agotadas.

El cartel incluye nombres como Bob Dylan, Ringo Starr, G3 (Joe Satriani, John Petrucci y Uli Jon Roth), Deacon Blue, Benjamin Clementine, El Kanka, Doctor Prats, Asaf Avidan, Rosario, María Arnal i Marcel Bagés y Niño de Elche, entre muchos otros.

Esta mañana se ha dado el pistoletazo de salida a la edición que podrá presumir de ser «la mejor de la historia del Guitar Bcn»: 25.000 entradas vendidas antes de su inicio así lo confirman.

En un acto celebrado en la sede de KIA (patrocinador principal del festival) donde la música ha sido la principal protagonista, Joan Roselló, director TheProject y del festival, ha otorgado la Púa de Oro de este año a Jorge Drexler, en reconocimiento a su trayectoria. Una trayectoria que ligada al festival desde sus inicios y que describe un ejemplo de artista con un antes y un después de su paso por nuestros escenarios, una característica del Guitar BCN.

Las actuaciones en vivo de Marcel Lázara y Julia Arrey y El Kanka han dado paso a unos parlamentos donde Joan Roselló ha destacado «la espectacular complicidad que tiene este festival con el público». Un 90% de ocupación media en las últimas ediciones justifican un presupuesto de 1.800.000 € (el más grande de la historia del Guitar Bcn y también de TheProject) que permite presentar 38 conciertos de enero a julio.

El #BestGuitarEver ofrecerá propuestas en «15 salas de Barcelona» con propuestas de alta calidad en «espacios de proximidad y a precios asequibles». Artistas legendarios como Bob Dylan y Ringo Starr compartirán cartel con Rosalia & Raül Refree, Juanito Makandé, Angel Olsen, Nora Norman, etc … todo bajo el compromiso de una de las empresas líderes de la industria cultural de Barcelona, ​​TheProject.

Por otra parte, Judit Llimós, directora artística del festival, ha hecho un repaso de la programación y ha «destacado el papel de las mujeres en nuestro festival este año con un 44% de féminas a nuestros conciertos, porque frente a la masculinización sistemática los escenarios, hace mucha falta la visibilización femenina, y como mujer me siento y me he sentido siempre comprometida con esta causa», defiende. Llimós ha resaltado la presencia en concierto por primera vez en Barcelona del ex-Beatle Ringo Starr como «momento histórico», así como la vuelta a los escenarios barceloneses de Deacon Blue después de su última visita el 93 y el homenaje al gran Peret de la mano de Sabor de Gracia, entre otros apuntes.

La dirección del festival también ha comunicado la incorporación al cartel de Future Islands, Doctor Prats, Antonio Carmona,Marcel Lázara  y Julia Arrey y Fatoumata Diawara. También ha anunciado que El Kanka y Rozalén ofrecerán nuevos conciertos después de haber agotado las entradas para sus primeras convocatorias.

Toda la información y venta de entradas en guitarbcn.com

 

 

1LOGOGUITARKIA2018.101811 (1)