ActividadesActualidadMúsica

El Maria Canals Porta Cua arriba a La Verneda per la Festa Major del barri i se suma a la reivindicació de l’Escola de Música de Pere Calafell 11 de novembre

 

  • El Maria Canals posa un piano a l’Espai Pere Calafell a disposició de tothom
  • Es farà una marató de 4 hores el dia 11 de novembre al barri de La Verneda
  • És una reivindicació musical i col·lectiva per una Escola de Música Municipal a la Pere Calafell durant la Festa Major
  • El Maria Canals Porta Cua és un dels projectes estratègics de l’OFF Concurs Maria Canals Barcelona que enguany traurà 150 pianos al carrer dels quals en podran gaudir 330.000 persones

 

6eff8b46-755d-4c61-b318-f5296c63cf1a

 

 

 

 

 

 

 
La Coordinadora d’Entitats Vern del barri de La Verneda, amb la complicitat de l’Associació Maria Canals Barcelona, prepara un acte el dia 11 de novembre per reivindicar l’Escola de Música que s’instal.larà a l’antiga escola Pere Calafell. Per aquest motiu, l’associació col.loca un piano de cua en el marc d’El Maria Canals Porta Cua, part essencial de l’OFF Concurs Maria Canals, consistent en totes les activitats educatives, divulgatives i socials que van més enllà del prestigiat concurs que té lloc al març. L’objectiu conjunt és fer una marató a l’Espai Pere Calafell (Carrer Andrade, 184 del barri de La Verneda) entre les 10:00h i les 14:00h.

L’acte, que tindrà lloc durant la Festa Major del barri, està adreçat a tota la gent que vulgui transitar per aquest espai ple de música. Es pretén que hi actuïn tot tipus de músics, ja siguin professionals o aficionats, així com estudiants que fan els seus primers passos. Per fer-ho, només cal apuntar-se a la franja horària que millor convingui fins a completar l’objectiu de les 4 hores. Tota la marató serà enregistrada per tal de crear un document audiovisual que servirà per mantenir la reivindicació viva en el temps, fins aconseguir l’Escola de Música.

A més, a les 12:00h, s’ofereix un taller dedicat als més petits anomenat Música per gaudir, música per créixer!, que tindrà una durada de 45 minuts adreçat a nens i nenes d’entre 5 i 10 anys i les seves families. Consistirà en combinar jocs d’audició, de cant i de creació musical per treballar l’escolta atenta de la música, la creativitat I l’expressió a través de l’art.

Per més informació podeu visitar el web de la marató musical i us podeu inscriure aquí.

Organitza:      Col.labora: 

Sobre l’OFF Concurs 

Iniciat l’any 2008, l’OFF Concurs és el programa educatiu, social i divulgatiu de l’associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona que té com a finalitat promoure la pràctica del piano i facilitar-ne l’accés entre el conjunt de la societat.

En els seus 10 anys d’existència, l’OFF Concurs s’ha convertit en un programa estratègic de l’Associació Maria Canals Barcelona que inclou totes les iniciatives que van més enllà del prestigiat concurs que té lloc cada any al mes de març. Desenvolupa una tasca social molt destacada i promou la pràctica amateur en l’educació reglada i no reglada. L’associació vol transmetre que l’exercici i el gaudi de la música són essencials per al desenvolupament personal de totes i tots.

Tant el Concurs Maria Canals, que es fonamenta en l’excel·lència i la professionalitat, com l’OFF Concurs, que està enfocat cap a una perspectiva més de divulgació i amateur per a tota la ciutadania, generen complicitats de forma orgànica, es retroalimenten i es reforcen mútuament.

L’Associació vol trencar estereotips com el de l’elitisme del piano de cua, que sembla reservat per uns quants virtuosos, o la complexitat de tocar aquest instrument. L’OFF Concurs promou la idea que tots hi podem accedir, i amb voluntat, entusiasme i treball podem aconseguir gaudir de la seva pràctica i arribar a tocar una peça, o bé convertir el piano en la nostra afició principal sense la pressió inherent a la professionalització.

Les 4 línies d’activitat que s’inclouen a l’OFF Maria Canals són: el Maria Canals Porta Cua, el Maria Canals EducaTu hi toques? i Em toca!