El Museu del Disseny de Barcelona serà una realitat el desembre de 2014

IMG_5464-300x300

El Museu del Disseny de Barcelona serà una realitat el desembre de 2014. Ubicat a l’edifici del Disseny Hub de Barcelona, a la plaça de les Glòries, reunirà en un sol espai les peces de quatre grans col·leccions fins ara exposades a diferents museus de la ciutat: el Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques.

En total es compta amb un fons extraordinari de 70.000 objectes de diferents èpoques, que arriben fins avui en dia. Amb aquest material, el nou Museu del Disseny dóna a conèixer el passat, el present i el futur de les arts de l’objecte i del disseny.

La directora del museu, Pilar Vélez, explica què s’hi veurà: “Per una banda, es fa un recorregut des de les arts decoratives històriques fins al disseny i, per l’altra, es mostra una evolució d’aquestes arts decoratives cap a les anomenades arts d’autor”.

De moment, a les lleixes de la sala de reserves d’aquest edifici es poden veure les 3.000 primeres peces del fons. Aquí s’hi conservaran i es restauraran. La idea és que un cop hagi acabat tot el trasllat l’any 2015, el museu no s’aturi i continuï ampliant les col•leccions adaptant-se a les noves realitats del futur.

Cinc exposicions permanents i una de temporal

Les exposicions permanents ocuparan quatre de les plantes del Disseny Hub. En total es mostraran prop de 4.000 peces del fons, i tractaran de temàtica tan diversa: disseny de producte, arts decoratives i arts d’autor, la moda del vestit i el disseny gràfic. A més, al febrer s’inaugurarà la primera exposició temporal.

El Museu també destinarà un espai per al nou Centre de Documentació, que obrirà el proper mes d’abril, i a on s’hi exposaran, entre d’altres materials, audiovisuals, fotografies i arxius personals dels artistes i creadors.

Glòries, un nou centre cultural

El Museu del Disseny s’integrarà al nou centre cultural de la ciutat, ubicat a Glòries, un eix que passarà a ser clau per a Barcelona. El tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, s’hi ha referit així: “Si som capaços de donar un marcat accent cultural a aquest eix de Glòries la ciutat haurà guanyat un nou pol de vida, un nou centre cultural”.