EL NÚRIA ANIMA ELS BARCELONINS A CONÈIXER LA HISTORIA I LA CULTURA DE LES RAMBLES

  • L’emblemàtic Restaurant Núria ofereix una nova experiència que combina la seva cuina de mercat amb dues rutes culturals per les Rambles.
  • BarceDONA i Del Núria a la Plaça Reial són les 2 rutes històriques proposades
  • Un altre vegada el Núria es reinventa i recorda que segueix més viu que mai i que Les Rambles continuen sent l’ànima de Barcelona.

Barcelona, 21 de setembre de 2020 

L’emblemàtic restaurant Núria es consolida com a referent gastronòmic en les Rambles i, a la vegada, busca noves fórmules per atreure els clients de tota la vida i per animar-los a tornar a ramblejar. Una d’elles és la creació de les seves experiències gastroculturals, que consisteixen en combinar una visita cultural guiada per les Rambles amb un excel·lent àpat a un dels espais més emblemàtics de Barcelona. 

Després del confinament el restaurant Núria va ser un dels primers en aixecar la persiana i va convidar els barcelonins i barcelonines a tornar a gaudir de la seva ciutat. La Montse i el Marcel, tercera generació dels socis fundadors volen “animar els barcelonins a reconquerir les Rambles, passejar pel centre de Barcelona, tornar a caminar pels seus racons, revisitar els seus llocs especials i a tornar al nostre emblemàtic local de Canaletes”. 

L’experiència gastrocultural del Núria

L’objectiu de l’experiència gastrocultural del Núria és oferir als seus veïns la possibilitat de passar un matí o tarda de dissabte, al vell mig de la ciutat, endinsar-se en la historia i  la cultura i gaudir d’un menú degustació amb una immillorable relació qualitat preu. 

Atenent totes les normes d’higiene i mesures de seguretat, el restaurant oferirà dues rutes, amb aforament limitat a un màxim de 10 persones, en dos torns, que es concretaran en el de matí (de 12 a 16h), que consisteix fer la ruta guiada d’unes dues hores i després dinar, o bé el de tarda (de 14 a 18) que s’inicia amb el dinar i acaba amb la ruta històrica 

El menú gastrocultural, típic de Barcelona, però adaptat a les tendències del mercat, consisteix en un assortiment d’entrats, d’amanides i tapes calentes, i una paella marisc. A més, els assistents podran assaborir la reconeguda i tradicional crema catalana del Núria. L’oferta inclou begudes i es podrà adaptar als comensals amb intoleràncies alimentàries, sempre que ho demanin amb antelació. 

L’experiència gastrocultural, que inclou el menú i la ruta té un preu de  27 35€i se celebrarà dissabte, 26 setembre, dissabte, 3 octubre, dissabte, 17 octubre, dissabte, 24 octubre. 

Per assegurar la limitació de l’aforament, és necessari fer reserva prèvia al web del Núria https://www.nuria.com/ruta


Rutes creades per a les Rambles del Núria

En col·laboració amb David Revelles, periodista i creador de rutes culturals a Barcelona, el Núria ha volgut oferir als seus clients dues rutes adaptades als valors del restaurant. Per això, han creat la ruta BarceDONA, que vol donar veu i presencia a les dones que des de fa 2.000 anys han marcat el perfil i la història de la ciutat i, no obstant això han estat silenciades o obviades, durant segles, per la historiografia. 

Aquesta ruta, que comença a les portes d’un restaurant amb nom de dona com el Núria, vol ser un reconeixement a les dones de Barcelona a través de les biografies d’un grapat de noms propis – alguns prou coneguts, d’altres no gairebé -, que posen la seva veu a la història de Barcelona: Clotilde Cerdà, la filla d’Ildefons Cerdà, la Moños Teresa Claramunt, Ángeles López de Ayala, Concepción Arenal, metgesses com  Martina Castells i Dolors Aleu, o Anaïs Napoleón, la primera fotògrafa amb el seu estudi a la Rambla del Centre. 

L’altra ruta, Del Núria a la Plaça Reial, vol recuperar els espais més icònics de les Rambles. La Plaça Reial Inaugurada l’any 1848 i situada a un pas del Núria, és també, en molts sentits, una gran desconeguda tot i ser punt de trobada per a moltes generacions de barcelonins. 

Aquesta ruta convida als passejants a gaudir de la història apassionant  de la plaça i de les anècdotes i curiositats vinculades a personatges com el mag Fructuós Canonge, el pintor Ocaña -esperit lliure i transgressor de la moguda barcelonina dels anys 70 i 80, l’il·lustrador Nazario, veí de la plaça i amic del Núria,o el mateix Dalí. És també un  recorregut singular per la memòria sentimental, la nostàlgia i la història de les botigues centenàries i d’establiments mítics, com ara la primera redacció i taller de La Vanguardia, a finals dels segle XIX o l’Herboristeria del Rei, oberta l’any 1823 fins avui… 

El Núria: un restaurant històric

Inaugurat el 1926 al tram de Canaletes, el restaurant Núria és un dels pocs indrets que són encara història viva de Barcelona. L’emblemàtic restaurant està dirigit per la tercera generació de propietaris i continua oferint la millor cuina de mercat a preus locals. Si bé Canaletes és un dels punts calents del turisme de la capital catalana, el restaurant ha mantingut la seva essència amb una oferta gastronòmica a l’alçada de l’exigència i la butxaca dels barcelonins. Perquè l’essència del Núria continua sent formar part de la història de Barcelona i els seus habitants. I aquests són els floristes, els quiosquers, l’escombriaire que ruixa les voreres i tot el veïnat en general. 

El menú gastrocultural

Tapes

Pa de coca amb tomàquet de penjar i oli d’oliva verge Amanida de tomàquet pera, tonyina i ceba Calamars a l’Andaluza
Les patates bravíssimes del Núria

Segon

Paella de marisc de la casa (escamarlà, gamba, cloïsses, musclos i sèpia)

Postres

Crema catalana de la casa

Celler

Vi negre o blanc Clos del Pinell (1 ampolla 4 persones) o Sangria (1 cada 4 persones) o
1⁄2 litre de cervesa (per persona)
Aigües minerals