EL POEMA DE GUILGAMESH, REI D’URUK TEATRE GREC | 02/07 – 04/07

EL POEMA DE GUILGAMESH, REI D’URUK

DIRECCIÓ: ORIOL BROGGI

TEATRE GREC | 02/07 – 04/07

 

CARTEL_2017TEATRE-BARCELONA-guilgamesh-390x560

 

Posats a explicar històries… expliquem-ne una de les més antigues del món! És el propòsit d’un director teatral que s’estrena dirigint al Teatre Grec i que ho fa amb el muntatge que obrirà l’edició d’enguany del festival.

Entre el Tigris i l’Eufrates, en aquell punt on va aparèixer la civilització occidental i que és, a la vegada, la porta d’orient, va néixer una de les històries més antigues del món, l’epopeia sumèria que recrea les vivències, cap al 2700 abans de Crist, de Guilgamesh, rei de la ciutat d’Uruk. Entre les tauletes de fang que van aparèixer a les restes de l’antiga Nínive i altres zones de l’Orient Pròxim hi havia fragments d’una obra, El poema de Guilgamesh, que conté algunes de les històries més populars del món occidental, entre les quals el cèlebre episodi del diluvi universal. És la història d’un home que va voler desafiar la mort i va somiar amb la immortalitat. Però aquesta història d’amistat i de descens als inferns que ha passat per tantes mans, que té tantes versions i que ha estat explicada per tantes boques i en tantes llengües diferents no té una única versió veritable, sinó moltes. D’aquí que, avui, es pugui narrar la història amb una certa llibertat, com fa Oriol Broggi, director artístic de La Perla 29, en un muntatge de gran format que promet transportar l’escenari del Teatre Grec als primers moments de la nostra civilització.

Un terra de sorra, una il·luminació lateral, la posta de sol, dansa i moviment, unes guitarres que ens recorden que, de fet, som a la riba del mar Mediterrani… Són elements que La  Perla 29 ha fet servir sovint en els seus muntatges i que, en aquesta ocasió, també formaran part de la funció, durant la qual es potenciarà l’aspecte tel·lúric que ja té de per si l’escenari de Montjuïc. Diran el text, una recitació sòbria i tranquil·la ideal per ser escoltada sota un cel estelat, un repartiment excepcional d’actors i actrius disposats a oferir-nos una altra versió de la història, tan tranquil·la com plena de misteri.

Una coproducció del Grec 2018 Festival de Barcelona i La Perla 29.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció i espai: Oriol Broggi Versió: Jeroni Rubió Rodon Coreografia: Marina Mascarell Interpretació: Màrcia Cisteró, Toni Gomila, Sergi Torrecilla, David Vert, Ernest Villegas i també Marta Marco, Clara Segura, Lluís Soler, Ramon Vila. I la participació especial d’un cor d’actors i actrius afins a La Perla29: Carles Algué, Marc Artigau, Gina Barbeta, Anna Castells, Babou Cham, Clara de Ramon, Jordi Figueras, Lídia Figueras, Joan Garriga, Marissa Josa, Anna Juncadella, Dani Klamburg, Oscar Muñoz, Marc Rius, Pau Roca, Marià Roch, Xavi Ruano, Enric Serra, Marc Serra, Montse Vellvehí i un cavall Interpretació musical: Yannis Papaioannou. Vestuari: Daphna Munz Il·luminació: Quico Guitérrez (A.A.I.) Vídeo: Francesc Isern So: Damien Bazin Assaig cant coral: Pablo Puche Ajudantia d’escenografia: Josep Iglesias Ajudantia de direcció: Carles Algué Confecció del vestuari: Època Barcelona Construcció de l’escenografia:Taller d’escenografia Castells Dibuix del cartell: Clara de Ramon. Agraïments: Xavier Valls, Agnès García, Adelina Millet, Lluís Feliu