El teatre de petit format torna al Castell de Montjuïc de la mà de la 5a edició del Festival ‘Píndoles’ El 7, 8 i 9 de juny

 BEEyr1cA

L’Institut de Cultura informa…  
El teatre de petit format torna al Castell de Montjuïc de la mà de la 5a edició del Festival ‘Píndoles’ 

  • El 7, 8 i 9 de juny, tindrà lloc aquest festival de «teatre breu en espais vius»
  • 20 obres, de les quals 15 són estrenes, es podran veure durant el festival, que aposta pel risc i la descoberta del nou talent a través d’una convocatòria anònima


El Festival ‘Píndoles’ arriba enguany a la cinquena edició que celebrarà els dies 7, 8 i 9 de juny al Castell de Montjuïc. Durant tot el cap de setmana es programaran espectacles de curta durada, per a un nombre reduït d’espectadors en indrets singulars de la fortalesa. Espais habitualment tancats al públic, es convertiran en escenaris improbables d’obres inèdites de teatre breu i també de diferents disciplines com la dansa, la poesia, el circ, el clown, la performance o el teatre d’objectes.

En total, 3 tardes/nits de teatre breu (es reivindica que les obres de quinze minuts també poden ser intenses, palpitants i de gran qualitat) en espais vius (es fuig dels teatres perquè qualsevol lloc pot convertir-se en un escenari).

Les diferents obres que es presentaran faran 4 passis i tractaran una àmplia diversitat de temàtiques: socials (racisme, justícia, feminisme, maternitat, refugiats…), contemporànies (xarxes socials, tecnologia…), universals (amor, viatges, relacions….) o quotidianes.

Vint obres, quinze estrenes
Un any més, el Festival Píndoles presentarà les darreres novetats i estrenes en el món de les arts escèniques breus i de proximitat, proposant una experiència de descoberta i esdevenint una plataforma dinamitzadora del nou talent (noms com Lara Díez, David Anguera, Albert Salazar o Sílvia Navarro han passat pel Píndoles abans).

Fruit de la convocatòria anònima i pública que es va obrir el passat desembre, i que denota l’aposta del festival per la igualtat d’oportunitats, s’han seleccionat 18 propostes escèniques inèdites de diversos autors i autores que constitueixen el gruix de la programació.

A part, s’ha convidat dues obres: Longing for #1, una performance de Giulia Spattini presentada a la 2ª edició del Festival di microteatro Bonsai a Ferrara (festival coorganitzat pel Píndoles amb Ferrara Off Teatro i l’Ajuntament de la mateixa ciutat), i La noia de la benzinera, escrita i dirigida per Aina de Cos i guanyadora del Premi de Dramatúrgia del Teatre de Butxaca de Ciutadella (Menorca) 2018, festival amb el qual col·labora el Píndoles.

L’edició d’enguany és, a més, una programació paritària tal i com reflecteixen les xifres:

  • Autoria: 9 homes (45%), 10 dones  (50%), 1 mixta (5%)
  • Direcció: 10 homes (50%), 7 dones (35%), 3 mixtes (15%)
  • Interpretació: 14 homes (39%), 22 dones (61%)

Més enllà de la programació: experiència Píndoles 100%!
El Castell de Montjuïc, que durant 3 dies serà l’escenari del festival referent del teatre breu professional, s’ambientarà amb food trucks, un servei de bar a preus assequibles i experiències úniques. I és que a part de la vintena d’obres que es podran descobrir, el Píndoles també oferirà al mateix recinte del Castell el Píndoles Off, on l’Agrupació Teatral Lambe-Lambe presentarà cada dia tres espectacles diferents de lambe-lambe, un tipus de teatre d’animació que es realitza dins de petites capses escèniques exclusivament per a un/a espectador/a.

A més, el públic també serà protagonista durant el festival i podrà votar la millor peça pel Premi del Públic. Un premi amb quatre guanyadors (tres escollits pel jurat i el quart pel públic) que reestrenaran les seves obres a El Maldà, la Sala Flyhard i el Tantarantana en forma d’espectacle itinerant.

I prèviament al festival, el diumenge 2 de juny, el Festival Píndoles oferirà l’espectacle Racons de Contes als Lluïsos de Gràcies, la versió infantil del Píndoles amb tres obres breus de teatre familiar.

Programa complet aquí