El trencadís de Sant Jordi (Casa Batlló)

El trencadís de Sant Jordi

xBanner_Home_960x540_Cat_jpg_pagespeed_ic_hXzEKH4UrW

 

 

 

 

 

 

L’essència de la diada de Sant Jordi roman inalterable any rere any; però només hi ha un indret de la ciutat de Barcelona que representa la fidel representació de la llegenda: la Casa Batlló

Vine a viure la llegenda de Sant Jordi a la Casa Batlló i #DespertaElDrac construint un meravellós mosaic

El 23 d’abril, Catalunya és un mar de sentiments i emocions; un dia en el que la ciutat de Barcelona cobra vida i es vesteix amb roses i llibres per celebrar l’amor.

La història es repeteix any rere any: un drac, una princesa, un noble cavaller, una rosa… L’amor, l’art i la història es viuen a la Casa Batlló.

Sant Jordi és el patró de Catalunya; símbol d’amor, cultura i victòria, és a més una empremta molt viva en la memòria de tot un país.

Antoni Gaudí, amb la voluntat d’exaltar la història i valors del poble català, en ple exercici de llibertat creativa i atenent a una concepció global de l’edifici, va concebre la Casa Batlló com la viva representació de la llegenda de Sant Jordi, tot fent l’ullet a una de les tradicions amb més sentiment; un gest artístic que resta inalterable.

El genial arquitecte va saber unir tècnica, tradició i història, i va recrear simbologia i llegenda per fer de la Casa Batlló una creació onírica i plena de fantasia. “Escates de colors vius que brillen incessants amb la llum del sol; el llom del drac llegendari coronant l’edifici, al mateix temps que una gran llança empunyada en forma de creu irromp sobre la façana.”

#DespertaElDrac

Aquesta diada de Sant Jordi, apropa’t a la Casa Batlló i desperta el drac de Gaudí.
Perquè tots mereixem poder sentir la força de l’amor, de l’art i de la història, Casa Batlló et convida a viure una diada de Sant Jordi màgica i singular, participant col•lectivament en la creació de la llegenda de Sant Jordi tot construït un gran trencadís, a la manera de Gaudí.

Des de les 11.30h del matí i fins les 19.30h, apropa’t a la porta de la Casa Batlló i escriu aquella paraula que defineixi el teu sentiment per la Diada de Sant Jordi. Després, i amb totes les peces juntes, crearem, a la manera de Gaudí i amb l’ajuda de Mosaiccos, un gran mural de trencadís. Unes paraules unides que enviaran un missatge de Catalunya al món, i que despertarà el llegendari Drac.

Addicionalment, tots els qui ho desitgin podran participar en una llegenda de Sant Jordi única, escrita col·lectivament pels catalans. Per participar, escriu una frase a l’IPAD situat a peu de carrer que faci de continuació a la seva precedent. Una rere l’altre, les frases s’encadenaràn per crear la història més llarga i donar pas, així, a la única creació col•lectiva escrita pels cors de tot un poble. A més, tots els que participin en aquesta acció rebran al seu correu electrònic un codi promocional de 2×1* per a poder visitar la Casa Batlló entre el 4 i el 31 de maig, i poder conèixer el drac en persona.

Fes d’aquest Sant Jordi una diada única; viu-la sota l’encís de la màgia d’Antoni Gaudí i desperta el llegendari drac de la seva letargia centenària.