Els anys salvatges, de Ventura Durall, arriba a Barcelona després d’un recorregut d’èxit per festivals internacionals

poster_400

•El diumenge 4 de maig es presenta al D’A. Festival de Cinema d’Autor de Barcelona (Teatre del CCCB, 20h.)

•El 7 de maig arriba als Cinemes Girona en una sessió doble sobre Etiopia, compartida amb Seleme, Seleme (19.30h.)

•També es podrà veure a DocumentaMadrid 14, en dos passis a la Cineteca, els dies 7 i 8 de maig

Els anys salvatges, dirigit per Ventura Durall i produït per Nanouk Films i Televisió de Catalunya, arriba a Barcelona després d’un recorregut d’èxit per festivals internacionals, que va començar a IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) el passat novembre i que ha seguit amb el Festival de Màlaga, el Munich Film Festival i altres cites d’arreu del món (a Nova Zelanda, Bèlgica, Polònia o Argentina, entre d’altres). L’estrena a Catalunya tindrà lloc el proper 4 de maig al Festival D’A.

El dimecres 7 de maig s’estrenarà als Cinemes Girona de la capital catalana en una sessió doble sobre Etiopia titulada La màgia d’Etiòpia i els atzars del destí i compartida amb Seleme, Seleme, opera prima d’Alexandra Rozas produïda per Escac Films. La sessió conjunta es repetirà cada dimecres a les 19.30 hores fins al 4 de juny, oferint dues visions sobre els possibles destins que ens pot deparar la vida i una reflexió sobre el concepte de família. Dos casos extrems: nens del carrer buscant-se la vida, recorrent el país mentre descobreixen l’amistat i l’amor a Els anys salvatges i nens adoptats per una família catalana, en un film que capta el procés sencer i les emocions i sentiments que n’emanen, a Seleme, Seleme.

Els anys salvatges

Tres nens malviuen pels carrers d’Addis Abeba. Intenten sobreviure utilitzant la imaginació, cometent robatoris menors i protegint-se els uns als altres. La pel·lícula segueix a en Daniel, en Yohannes i l’Habtom durant tres anys. L’atzar, la nostàlgia i la necessitat, però els embarquen en un viatge cap al nord d’Etiòpia: un viatge catàrtic per tal de reunir-se amb les seves famílies després de llargs anys d’absència. Els nens hauran de fer front a les pors d’aquest passat desdibuixat, coincidint amb el pas de la innocència a la maduresa.

Ventura Durall (Barcelona, 1974) és guionista, director i productor de cinema. Format a l’ESCAC entre els seus treballs destaquen Bugarach (2014), Els anys salvatges (2013), El perdón (2009) o Les dues vides d’Andrés Rabadán (2008).

ELS ANYS SALVATGES I 2013 I DOCUMENTAL I 73’

Dirigit per Ventura Durall.

Produït per Nanouk films i Televisió de Catalunya amb el suport de l’ICAA i l’ICEC

Trailer: https://vimeo.com/72555231