Estrenes de teatre de l´1 al 8 de maig

 

images

 

 

 

 

a partir de l´1 de maig

MRS. BROWNIE 

El Maldà

MISSIS-BROWNIE_-horitzontal

  Musical. 60 min. Català.  Cia. Teatre Nu. Mrs. Brownie ens presenta la història d’una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada del seu únic amic, un entrenyable pianista, i d’una jove cuidadora, Mrs.Brownie viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’èxit més esclatant.

A mig camí entre la vida i la mort, passant constantment del somni a la realitat Mrs.Brownie mirarà amb tendresa i humor la humanitat d’algú que, després de ser considerat un mite, ha d’afrontar el seu final com qualsevol altra persona.

http://www.catacultural.com/mrs-brownie-a-partir-de-l1-de-maig-el-malda/

del 2 al 28 de maig

L’HOLANDÈS ERRANT’ DEL CINEASTA PHILIPP STÖLZL DESEMBARCA AL LICEU

 

                                      
  

 holandes16

‘L’HOLANDÈS ERRANT’ DEL CINEASTA PHILIPP STÖLZL DESEMBARCA AL LICEU 

 Dos noms wagnerians de renom internacional com Albert Dohmen i Egils Siliņš encarnaran el rol de l’holandès

 Una espectacular posada en escena situa l’acció dins un gran quadre que representa l’imaginari de Senta, interpretada per Anja Kampe i Elena Popovskaya 

 La batuta d’aquesta òpera de Wagner la durà una de les directores musicals emergents amb més projecció del moment, la ucraïnesa Oksana Lyniv

http://www.catacultural.com/lholandes-errant-del-cineasta-philipp-stolzl-desembarca-al-liceu-del-2-al-28-de-maig/

 

 tots els dimecres de maig

MICROTEATRE “LA ESPERA Y LA TERAPIA”

Sala Barts

060417141904_espera_terapia_barts_gr

  Microteatre – 2 funcions – durada total 40 minuts (15 min cadascuna)

La espera.

Barcelona, 1896.
Tres germans estan desesperats, ja que per a ells i tot el que els envolta, són les set de la tarda … per sempre. 

Un d’ells trencarà les normes per aconseguir avançar.

La terapia.

Un psicòleg rep la visita d’un nou pacient per al qual no està preparat, ja que el seu estat és pertorbador, i el posarà en una situació límit de la qual no sabrà com sortir. 

http://www.catacultural.com/microteatre-la-espera-y-la-terapia-tots-els-dimecres-de-maig-sala-barts/

 

del 3 al 7 de maig 2017

Lo Speziale 

Teatre Akadèmia

Espectacle basat en una òpera de Haydn i llibret de Goldoni direcció Ramón Simó
 D_speziale2

 Sinopsi

‘Lo Speziale’ és una relectura de la divertida òpera, d’arrel mediterrània, basada en les trifulgues d’una farmàcia i de les estratègies de tres peculiars pretendents sobre una noia jove. Aquesta senzilla comèdia, basada en els personatges de la commedia dell’arte italiana, serveix de base per a l’adaptació de la història als nostres dies amb regustos de Breaking Bad. 

Quina peça millor, que Lo Speziale, per iniciar el camí als escenaris d’un projecte com MetròÒpera? 

MetròÒpera, com l’òpera de Haydn, neix també d’una reconstrucció: recupera, amb un aire nou, l’Escola d’estiu d’Òpera de Tarragona iniciada als anys 80, amb la voluntat d’incidir sobre el treball teatral dels cantants d’òpera.

http://www.catacultural.com/lo-speziale-del-3-al-7-de-maig-2017-teatre-akademia/

 

 laspersonas_esp2
 Joan Ollé ret homenatge a un dels seus sants particulars, Jaime Gil de Biedma. Una semblança de l’autor barceloní a partir dels seus textos i de textos d’altres. Literària, dramàtica i poètica.
 
Jaime Gil de Biedma en un escenari? O al seu despatx d’alt executiu, o a la barra d’un bar, a les tantes; l’important és la conversa, allò que es diu i com s’explica, produint plaer a qui escolta.
Aquesta és la intenció: invitar-vos a escoltar com Jaime Gil ens explica totes les seves vides a través de poemes, diaris, correspondència, entrevistes… El jove poeta va aprendre del seu mestre Eliot que un poema pot ser un monòleg dramàtic.
Tres Jaimes a escena –el jove, l’adult i el pòstum? O potser el jo, el tu i el nosaltres: les persones del Verb. I ella, elles, que també són en les seves paraules. I les paraules dels seus amics Estapé, Barral, Ferrater, Marsé…
 

 del 3 al 8 de maig

VEN A FRAGUEL ROCK

b221b486bfa5e70a3ef7b7059063a568_L

 Benvinguts al nostre parc d’atraccions, un parc temàtic dedicat a les sèries de ficció dels anys vuitanta. Aquesta és ‘Ven a Fraguel Rock’, l’atracció menys visitada del parc, però no per això la menys emocionant. Aquesta nit, per exemple, hem descobert que tres dels nostres treballadors (o hauríem de dir treballadores?) hi viuen clandestinament, amagats a la part del darrera. Es diuen Glenda, Animal i Alegre Mariachi. Sí, aquests són els seus noms (o hauríem de dir els seus personatges?). També aquesta nit, hem descobert un mort al lavabo de servei de ‘Ven a Fraguel Rock’. Aquesta mateixa nit. I pel que sembla, un dels tres és el culpable: o Glenda, o Animal o Alegre Mariachi. Sí, això és el que sembla. I al nostre parc d’atraccions, el que sembla és el que és.

Després de l’èxit de 17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme, la Cia Casa Real (responsable de les vetllades teatrals Assajar és de covards) estrena el seu segon espectacle dins d’El Cicló: Ven a Fraguel Rock. Una comèdia negra que fa servir les convencions del gènere detectivesc per a reflexionar sobre els conceptes d’identitat, rol i gènere. Una faula contemporània que explora la influència que tenen els estereotips de ficció a l’hora de construir-nos com a individus. Un espectacle interactiu on cada nit el públic decidirà qui dels tres protagonistes és culpable.

 

04/05/17 al 11/06/17

RICARD III

TNC

William Shakespeare
  • Direcció Xavier Albertí
  • Sala Gran

 ricardIII_200x236

  Lluís Homar es posa a la pell del rei més controvertit entre tots els grans personatges creats pel monstre de Stratford, per protagonitzar aquest magnètic viatge al fons de l’ànima humana i al dolor que poden causar les dificultats d’acceptar la pròpia identitat. Un periple colpidor, amb una teatralitat explosiva hereva dels grans retaules dramàtics medievals.
L’ascensió imparable d’un ésser marginat a causa de les deformitats físiques, que amb el seu afany insaciable de poder arribarà a ocupar el tron d’Anglaterra fins que s’acabarà trobant atrapat en el remolí dels seus propis buits, disposat a oferir tot el regne per un simple cavall que li permeti continuar la seva lluita.

http://www.catacultural.com/ricard-iii-040517-al-110617-tnc/

 

 

 theatre-nina-trilogia-de-la-imperfeccio-barcelona-sala-atrium-barcelona_img-961933

  Nina representa la innocència, la idolatria i és alhora el producte després de la tempesta, és l’abandó, el record i la traïció. Així com la nina en el cas de la Nora i l’ocell en el cas de la Júlia, en el cas de la nina l’enigma el trobarem en aquesta gavina, símbol d’un passat de llibertat, també de destrucció, passant per l’experiència de la submissió i la representació de la mort. Un viatge de la infantesa a la maduresa d’una dona entre el seu somni i la impossibilitat per la seva realitat.

Trilogia de la imperfecció:

Nora
a partir de Casa de nines d’H Ibsen

Júlia
a partir de la Srta. Júlia d’A. Strindberg

Nina
a partir de La gavina d’A. Txèkhov

http://www.catacultural.com/nina-a-partir-de-la-gavina-d-a-txekhov-del-4-05-2017-al-04-06-2017/

a partir del 4 de maig

AL i OLI

Teatre del Raval

  

 Al-i-Oli_cuadrado-590x590

 SINOPSI

La parella d’actors còmics formada per Al Lewis i Oliver Clark, més coneguda com “Al i Oli”, van omplir teatres durant més de quaranta anys.
Avui, ni es parlen.
Una luctuosa oferta televisiva els reunirà de nou en una clàssica comèdia sobre el món de l’espectacle i l’amistat.
Les seves irreconciliables desavinences i les típiques pica-baralles de l’ofici faran saltar espurnes i provocaran un torrent de rialles irreprimibles.

Josep Minguell     (Al Lewis)
Mingo Ràfols        (Oliver Clark)
Oriol Casals          (Ben Clark)
Àngela Jové         (Infermera)
Thais Buforn/Bernat Muñoz (Regidors)

http://www.catacultural.com/al-i-oli-a-partir-del-4-de-maig-teatre-del-raval/?lang=es

del 5 de maig a l’11 de juny de 2017

Els tres aniversaris

La Villarroel

3Aniv_Canal_405x579_Mar17

 Sinopsi

  La Irina celebra el seu aniversari. Havia planejat una gran festa amb música, ball i molts convidats. Però la Irina s’avorreix. Els pocs convidats que han vingut estan asseguts a terra desganats i el seu germà Andrei ha vingut amb una nova parella, embarassada.

Les seves germanes tampoc contribueixen gaire a que s’estengui l’alegria: la Masha està atrapada en un matrimoni sense amor i flirteja amb Georg, l’únic amic casat de l’Andrei. L’Olga és l’única dels quatre que treballa i ha de finançar tota la família. L’herència que van deixar els seus pares va ser malgastada fa temps i la casa familiar està molt deteriorada. 

La festa d’aniversari fracassa també els dos anys següents a causa d’un nou embaràs, una aventura amorosa, intents de suïcidi, deutes, manca de feina i perspectives vitals. I la solidaritat entre les tres germanes es posa a prova.

Els personatges de Kriecheldorf tenen una extrema capacitat analítica, i això els submergeix encara més en el dolor de saber-se fracassats en el terreny personal i social, i de veure reflectit el seu propi fracàs en el de l’altre. La decadència de la casa dels germans representa així l’exteriorització d’aquest sentiment de ruïna i degradació.

 AMB: Rosa Boladeras, Joan Negrié, Miranda Gas, Victòria Pagès, Anna Alarcón i Albert Triola.

http://www.catacultural.com/els-tres-aniversaris-del-5-de-maig-a-l11-de-juny-de-2017-la-villarroel/?lang=es

El musical ABBA revive en el TEATRE APOLO las míticas canciones del legendario grupo sueco

 Musical Abba 1

viernes, 5 de mayo, a las 21:00 horas tendrá lugar el estreno del musical ABBAen el Teatre Apolo de Barcelona, donde se representará en 12 únicas funciones hasta el 21 de mayo.

 Con más de 500.000 espectadores a sus espaldas, ABBA cuenta la historia de una amiga del manager del grupo sueco, Stig Anderson, a quién este dejó en herencia una maleta con varios recuerdos, entre ellos su diario personal. La voz en off de Anderson evoca la evolución de ABBA desde sus inicios y cuenta detalles sorprendentes de la formación que, junto a la impresionante música, seducen a un público entregado que siempre acaba la función de pie cantando y bailando los míticos temas de este emblemático grupo.

 El montaje cuenta con 4 cantantes en directo y 8 bailarines, y una puesta en escena espectacular, que incluye la proyección de audiovisuales creados en los estudios de Universal Entertainment. Todo ello contribuye a vivir una experiencia vibrante, que invita al público a divertirse y dejarse llevar por la fiesta en que se convierte el espectáculo.

 

 http://www.catacultural.com/el-musical-abba-revive-en-el-teatre-apolo-las-miticas-canciones-del-legendario-grupo-sueco-del-5-al-21-de-mayo/

a partir del 5 de maig

GENERACIÓ DE MERDA 

Teatre Gaudi

 

 

CARTELL-GdM1_WEB-207x300

  ESTRENA l’11 DE MAIG
Prèvies 5, 6 i 7 de maig (Preu funcions prèvies 16€)
Horari: de dijous a dissabte a les 20:45h. Diumenge a les 18:00h
Preu: 24€. Espectacle en català. Durada: 90 min. 

TEATRE MUSICAL. A partir de 13 anys

Dramatúrgia i direcció: Xavi Morató
Música i direcció musical: Gerard Sesé

Amb:
Roger: Victor Gómez /Albert Ruiz
Marc: Joan Olivé
Alèxia: Berta Peñalver / Marina Pastor
Bernat / Estudiant: Eloi Gómez
Mireia: Mònica Macfer
Secundaris: Gerard Sesé

 http://www.catacultural.com/generacio-de-merda-a-partir-del-5-de-maig-teatre-gaudi/

5, 6 i 7 de maig

“DRAC PACK”

Teatre Tívoli

 

 

big-dracpack-400x570px625                 

Atreveix-te a desitjar… Desitjar no és un pecat, és mentida. Però per brillar eternament hauràs de triar entre la llum dels focus o la llum del sol…Perquè cap somni és gratuït.  Sala: Teatre Tívoli

Escrita per: Najwa Nimri, Emilio Tomé i Carlos Dorrego
Direcció: Fernando Soto
Actrius: Najwa Nimri, Alba Flores, Kimberley Tell i Anna Castillo
Músics: Gonzalo Maestre i Marcos Sánchez
 

 

“DRAC PACK” és un viatge teatral i musical amb aroma al Hollywood dels anys 50 “dolçament fosc, amb molt de dolor, amb molta ànima, amb molts somriures i sobretot amb molt de jazz i swing” que ens parla de “El preu que has de pagar per veure complir els teus somnis”. Amb un repartiment format per Najwa Nimri, Alba FloresKimberley Tell, Anna Castillo i dos músics en directe, Gonzalo Maestre i Marcos Sánchez“DRAC PACK” atreveix-te a somiar, encara que cap somni és gratuït quan es fa realitat.