Festival de jocs de taula (del 14 i 15 de desembre) Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona

DAU

Adreçat tant al públic familiar com a la comunitat de jugadors avesats, DAU BARCELONA es planteja com una gran festa de la creativitat en els jocs de taula, amb l’accent posat en la innovació i l’experimentació que aquest àmbit ofereix. Enguany, després de la bona acollida de l’any passat, el DAU creix en el nombre d’activitats i editorials col·laboradores, i s’amplien els espais de Fabra i Coats destinats al festival.

Durant tot el cap de setmana els editors de jocs presents al mercat proposaran i ensenyaran els seus jocs als assistents, hi haurà campionats, tornejos, i espais d’iniciació i descoberta de jocs de simulació històrica i de jocs de rol, entre moltes altres propostes. També s’espera la participació d’una cinquantena d’autors, entre els que s’hi troben alguns dels millors creadors de jocs europeus. El Consorci per a la Normalització Lingüística també tornarà a ser-hi present amb activitats per donar visibilitat als jocs en català i amb un gran campionat del joc Enigmàrius.

Es lliuraran per primera vegada els Premis DAU, on es premiarà per una banda la dedicació d’una persona a la cultura del joc durant tota la seva vida, i per l’altra, als dos autors de jocs que més hagin destacat durant el 2013, en dues categories, absoluta i novells, votats per més de 500 autors de tot el món.
Els millors especialistes en crucigrames de Catalunya oferiran dues actuacions per commemorar el centenari dels primers mots encreuats que es van publicar. Els assistents al DAU podran tornar a resoldre el primer crucigrama redefinit i participar en una contrarellotge de mots encreuats.

DAU BARCELONA està organitzat per la Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura amb el comissariat d’Oriol Comas.