Fira Internacional del Llibre 12 – 14 Octubre | Pavelló 1 – Recinte Gran Via

 

 Fira Internacional
del Llibre

12 – 14 Octubre | Pavelló 1 – Recinte Gran Via

 swN3_CgQ

 

 

 

 

 

 

 

 

Els autors independents trobaran activitats a mida per entendre l’actual mercat editorial

LIBER 2016 APLEGA A LA ZONA DE L’AUTOR FORMACIÓ I SERVEIS PER A L’AUTOEDICIÓ

 

Els autors independents trobaran activitats a mida per entendre l’actual mercat editorial

 

Liber és també un saló per als autors independents. Per segon any, la Fira Internacional del Llibre en espanyol inclou la Zona de l’Autor, un espai expressament creat perquè les empreses puguin donar a conèixer eines d’autoedició i serveis relacionats amb la creació, producció, venda i promoció de llibres. Així mateix es tindran lloc conferències, taules rodones i tallers sobre habilitats i tècniques d’escriptura, micromecenatge editorial per captar fons de particulars, ús del màrqueting en línia per connectar amb els lectors i venda d’obres en llibreries i a la xarxa.
 
En pocs anys l’autoedició s’ha consolidat en el panorama editorial. Les noves tecnologies, la impressió sota demanda, internet com a canal de venda i el llibre electrònic han difuminat les barreres d’accés al mercat d’un creixent nombre d’autors independents.
Malgrat això encara que publicar un llibre avui és més fàcil que mai, la venda pot resultar una àrdua tasca per als autors independents. Per aconseguir que el lector compri la seva obra, aquesta ha de tenir un mínim de qualitat en l’escriptura, disseny i edició, bona visibilitat a les llibreries en línia i portar associades accions de promoció i estratègies de preus per arribar al públic objectiu. Davant el creixement de l’autoedició estan sorgint empreses que presten assessorament i serveis en aquests àmbits als autors independents. També les editorials, llibreries i fins i tot biblioteques han començat a oferir eines i serveis d’aquest tipus com a complement al seu model de negoci. Liber esdevé, per tant, un aparador que permet connectar els autors amb les empreses i debatre sobre aquest model d’edició a les seves Jornades Professionals.
Dins de la Zona de l’Autor hi haurà dues plataformes de crowdfounding editorial (Libros.com i Verkami) per donar a conèixer el micromecenatge basat en aportacions econòmiques de particulars com a fórmula per aconseguir publicar i vendre obres. Hi participa també Triunfacontulibro.com, firma especialitzada en serveis editorials, màrqueting i coaching per a autors independents, mentre que el procés de creació tindrà presència a través de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.
 
En l’apartat formatiu, les activitats incloses a la Zona de l’Autor s’abordaran, entre d’altres temes, com planificar una campanya de crowfounding editorial amb èxit; la gestió eficaç de web, blog i xarxes socials per part de l’autor independent; els requisits clau perquè un llibre triomfi a Amazon; habilitats, eines i tècniques d’escriptura i els errors a evitar. Es celebrarà, també, una taula rodona sobre els escriptors de la República Txeca.
 
En la passada edició de Liber, celebrada a Madrid, van passar per la zona de la Autor uns 150 autors independents interessats a entendre millor el mercat editorial i participar en les activitats programades.
Aquest any s’espera incrementar la xifra d’escriptors autoeditats que vinguin a la fira.
Organitzada per Fira de Barcelona i promoguda per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya, Liber se celebrarà del 12 al 14 d’octubre al Pavelló 1 del recinte de Gran Via.