HIROSHIMA REUNEIX LA COREÒGRAFA SÒNIA SÁNCHEZ I LA CONTRABAIXISTA GIULIA VALLE A L’ESPECTACLE «AJUSTANDO LAS VELAS» 29 de maig

HIROSHIMA REUNEIX LA COREÒGRAFA SÒNIA SÁNCHEZ I LA CONTRABAIXISTA GIULIA VALLE A L’ESPECTACLE «AJUSTANDO LAS VELAS»

Hiroshima proposa per tancar el mes de maig un concert ballat molt especial, reunint a dues dones artistes molt potents: la virtuosa música i contrabaixista Giulia Valle i la coreògrafa i ballarina Sònia Sànchez. Les dues artistes, per iniciativa d’Hiroshima, s’han trobat per treballar en un format escènic híbrid que presentaran en exclusiva el diumenge 29 de maig en una única funció, sota el títol Ajustando las velas.

20160513120023975_540_230_1_0

 
Ajustando las velas, de Sònia Sánchez i Giulia Valle
Diumenge 29 de maig, 20 h. Dansa / música fusió. 45 minutsLes veles són el motor del nostre veler i necessiten ser ajustades per a cada condició del vent. El ball potent de Sònia Sánchez i el virtuosisme musical de Giulia Valle s’uneixen a través de la improvisació pactada i l’experimentació per tal de cercar aquest ajust a l’altre. Conciliar les condicions del moment per arribar a transportar-nos lluny. Oblidar la tècnica per deixar fluir l’inconscient, sense filtrar-lo a través del que podem anomenar “improvisació pactada”. Gràcies a la complicitat de la sala Hiroshima, sorgeix la idea d’aquest duo entre Giulia Valle, que va actuar a la tardor a la sala, i Sònia Sánchez, coreògrafa formada en flamenc i butoh i especialista en dansa improvisada. Ajustando las velas és el resultat.

Formada al Conservatorio de Danza de Madrid i amb artistes de la talla de Ciro, Belen Maya i La China, Sònia Sánchez va completar el seu aprenentatge a Barcelona on es va introduir en la dansa butoh de la mà d’Andrés Corchero i Hisako Horikawa. El ball flamenc i el butoh són tècniques fonamentals per a l’exploració de la improvisació, dels ritmes, de les qualitats, les tonalitats dels músculs i el moviment, per trobar un cos lliure, espontani, sense vincles estètics, trobant-se a si mateixa, sense imposar estructures mentals. En els darrers anys ha realitzat diverses peces: Retales, Rincones y claros de bosques, 23 de Mayo, El Pliegue, Temple i Le Ça

 Giulia Valle és contrabaixista i compositora. Considerada avui com una de les veus més singulars, el seu ampli ventall de col·laboracions inclou artistes de la talla de: Carles Benavent, Miguel Poveda, John McNeil, Martirio, Jason Lindner, Michael Kanan, Perico Sambeat, Chris Kase, Antonio Canales, David Megual, Mayte Martín, Guillermo Klein, Bill Mc Henry, Gorka Benítez… Com a compositora i band leader, ha estat premiada en diverses ocasions, al davant del Giulia Valle Group.