HOUDINI, L’Art de la Fugida (del 6 al 16 de juliol) Sala Fènix

HOUDINI, L’Art de la Fugida
De Felipe Cabezas. Dirigida per Berty Tovías.
Amb música en directe de Mara Lepore.

cartelHOUDINI2017

 

 

 

 

 

 

 

Houdini, l’art de la fugida, és un monòleg de Teatre Imatge de tall gestual que, a través de l’ús de la pantomima, màscares i marionetes corporals, indaga en la infància i mort del famós escapista Hongaro-Americà. Està interpretat per Felipe Cabezas, actor i director especialitzat en comèdia dell’art, i dirigit per Berty Tovìas, pedagog, director teatral i principal representant de la pedagogia de Jaques Lecoq a Barcelona a través de la seva escola internacional Estudis de Teatre.

 

Pot l’home escapar a la mort, fins i tot després de la mort? Harry Houdini, famós per les seves fugides i espectacles dels més estranys, innovadores representacions que fregaven el faquirisme i la màgia amb habilitat i enginy, es fa aquesta pregunta al llarg de tot l’espectacle. Des de la mort, aquest espai i temps infinit, busca la resposta entre els seus records d’infància escapant del temps que l’oprimeix. Houdini, que va néixer Hongarès i jueu, delinqüent prematur, pobre i contra tot, que va escapar de si mateix per ser el que ell mateix volia ser, s’endinsa a realitzar la seva ultima fugida. Fora ja no li espera el public, sinó la vida, l’amor i l’única persona que va confiar en aquest gran truc: Bess, la seva dona i amiga més enllà del sepulcre.

 

La Sala Fènix es transforma en la societat de mags de Nova York, una confraria secreta que fins al dia d’avui invoca al gran Harry Houdini a realitzar el truc que mai un home ha realitzat: tornar de la mort i demostrar que no hi ha cel·la que sigui capaç de retenir una ànima lliure.​