‘Jazz al terrat’, cicle de concerts les nits d’estiu al Museu d’Història de Catalunya ( del 01/07/2015 – 05/08/2015)

‘Jazz al terrat’, cicle de concerts les nits d’estiu al museu

Inici: 01/07/2015 – Fi: 05/08/2015

imatgenitsestiu2015_full_gallery

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest estiu, el Museu d’Història de Catalunya us proposa Jazz al terrat, un passeig sota els estels pels ritmes emblema de la música popular afroamericana en un marc incomparable, la ciutat de Barcelona i el Port Vell de nit.

Des de la terrassa i mirador del museu, us convidem a gaudir de gèneres sempre vitals com el swing, el boogie woogie, el jazz groove, el rhythm & blues, el soul jazz i el funk amb un cicle de sis concerts cada dimecres de l’1 de juliol al 5 d’agost.

El cicle

El primer de juliol el cicle puja la persiana amb la presentació de Koko-Jean & The Tònics, una banda de soul, blues i un polsim de funk que beu del millor d’aquestes escenes i ho concentra atòmica, única i meravellosament. Amb els joves Smack Dab la banda sonora del cicle s’apropa al territori groove en la seva segona entrega, de la mà d’un sorprenent quintet on el jazz forma part del ADN de cinc “young lions”. A la tercera va la vençuda per descobrir el so de Hammond habitual dels clubs novaiorquesos dels anys 60, recuperat en format trio a la Barcelona més actual. Amb Arecio Smith Hammond Trio, amb els britànics Dave Wilkinson i Caspar St. Charles d’escuders, l’organista més versàtil del panorama musical català no us deixarà indiferents.

Arribats a l’equador de l’estiu musical a la Terrassa del Museu, res millor que moure l’esquelet amb el trepidant ritme dels Bumpy Roof Band, un elenc dels millors intèrprets de swing ballable per posar en guàrdia a tots els lindy hoppers i apropar-vos a la ciutat de Nova Orleans i les seves melodies. Amb els Wax & Boogie Rhyth Combo no deixarem de banda els ritmes surenys, tot al contrari, viatjarem al boogie woogie dels anys 30, el swing dels 40’s i el rhythm & blues dels 50 amb la increïble veu de Ster Wax molt ben secundada per David “Boogie” Giorcelli a les tecles.

I per cloure aquest exhaustiu recorregut per les músiques d’arrel, res millor que fer-ho amb l’escena emergent del país molt ben representada en la veu i banda capitanejada per Marina Tuset i un repertori teixit amb melodies i ritmes afroamericans que van del soul al gospel, passant per blues i el jazz. Des d’estàndards de Thelonius Monk a versions de Beyoncé, la personalitat d’aquesta cantant de Sant Vicenç dels Horts us sorprendrà.

Informació pràctica
•Quan: cada dimecres de l’1 de juliol al 5 d’agost
•Hora: a les 22h
•On: terrassa del Museu d’Història de Catalunya
•Preu: 12€
•Informació i reserves: mhcvisites.cultura@gencat.cat o trucant al 93 225 42 44 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15,30 a 17,30 h.). Les entrades es recullen el mateix dia del concert a les taquilles del Museu d’Història de Catalunya

El preu inclou una consumició gratuïta així com l’entrada al museu entre les 20 i les 22h i una visita guiada a les exposicions Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf i Fugint de l’holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial a les 20.30h

Mirador de nit

Calendari de concerts

1 juliol

Blues · Soul · R&B · Funk

KOKO JEAN & THE TONICS

Koko Jean, veu; Víctor Puertas, Hammond; Dani Baraldés, guitarra; Anton Jarl, bateria

koko jean

8 juliol

Jazz

SMACK DAB

Oriol Vallès, trompeta; Joan Casares, bateria; LLuc Casares, saxo tenor; Joël Gonzàlez, piano; Pau Sala, contrabaix

smack dab

15 juliol

Jazz Groove

ARECIO SMITH HAMMOND TRIO

Arecio Smith, Hammond; Dave Wilkinson, guitarra; Caspar St. Charles, bateria

arecio_smith

22 juliol

Lindy Hop

BUMPY ROOF BAND

Julien Silvan, trompeta; Juli Aymí, clarinet; Josep Tutusaus, trombó; Kike Angulo, guitarra; Queralt Camps, contrabaix; Martí Elias, bateria

bumpy roof

29 juliol

Blues & Boogie

WAX & BOOGIE RHYTH COMBO

Ster Wax, veu; David Giorgelli, teclats, Oriol Fontanals, contrabaix; Reginald Vilardell, bateria

wax & boogie

5 agost

Jazz · Soul

MARINA TUSET

Marina Tuset, veu; Kquimi Saigi, teclats; Joan Pascual, baix elèctric; Arnau Figueres, bateria