La 8ª edició del Barcelona Beer Festival convertirà Barcelona en la capital mundial de la cervesa artesana del 15 al 17 de març

  • Del 15 al 17 de març es celebra el BBF, la fira de cervesa artesana més gran i important del sud d’Europa que va més enllà del tast de cerveses i ofereix una àmplia oferta gastronòmica, activitats relacionades amb la cultura cervesera, música en directe i espectacles familiars
  • Al BBF’19 es podrà provar en exclusiva la cervesa Osados, una edició especial elaborada a la cerveseria Tibidabo de l’Hospitalet
  • El BBF dona lloc al BBF OFF, la gran setmana de la cervesa durant la qual nombrosos locals cervesers d’arreu de Catalunya ofereixen tasts i activitats relacionades amb el món cerveser
Els propers 15, 16 i 17 de març arriba la vuitena edició del Barcelona Beer Festival (BBF), el festival de degustació de cervesa artesana més important i de referència de tot el sud d’Europa, que convertirà la ciutat en l’epicentre mundial del sector cerveser artesà, amb la xifra rècord de 646 cerveses artesanes diferents i més de 1.500 professionals cervesers acreditats d’arreu del món. A més, després de rebre prop de 33.000 visitantsen la seva edició anterior, enguany es preveu un augment d’assistència d’un 20%, un creixement continuat que reflecteix la importància del festival com a vertebrador del sector de la cervesa artesana del país i que l’ha posicionat a nivell mundial. El BBF 2019 es celebrarà, un any més, al recinte firal “La Farga” de l’Hospitalet.

646 CERVESES I 314 CERVESERES, UN 33% MÉS QUE A L’EDICIÓ ANTERIOR

La dimensió que ha assolit el BBF es posa de manifest en unes xifres sense precedents. Enguany el festival reunirà un 33% més de cerveses que a l’edició anterior i comptarà amb una quantitat rècord de cerveses per degustar. Hi haurà 120 sortidors que serviran fins a 646 cerveses de 314 cerveseres diferents, tant locals com internacionals.

Entre elles, i com a novetat, es presentarà en exclusiva la cervesa Osados, una edició especial de l’Hospitalet elaborada a la cerveseria local Tibidabo, que reforça el compromís de la ciutat amb el BBF i demostra la bona salut del sector cerveser artesà català.

A més del seu gran creixement i del seu prestigi, el BBF 2019 potencia les aliances amb el sector cerveser internacional per obrir línies conjuntes de treball i establir sinèrgies. Entre moltes d’altres, destaca la col·laboració amb el Foreign Agricultural Service US Embassy, amb la Cambra de Comerç de Costa Rica i amb la Casa del Québec. També hi haurà col·laboracions amb festivals cervesers internacionals de primera línia com el Big Craft Day Moscu (Rússia), Biéres et Saveurs (Québec) o Craft Beer Perkele (Finlàndia).

EL BBF OFF, LA GRAN SETMANA DE LA CERVESA ARTESANA

El Barcelona Beer Festival fa que, durant tota la setmana, la ciutat s’inundi d’activitats relacionades amb el sector de la cervesa artesana amb el BBF OFF, en què nombrosos locals cervesers de la ciutat i d’arreu de Catalunya dediquen una programació i activitats especials a la cervesa artesana. Els milers de ciutadans, visitants i professionals que es congreguen a la ciutat durant la setmana del BBF OFF poden assistir a un programa que inclou tastsdebatsconferències o sopars amb maridatge, entre d’altres.

Més enllà de ser una gran trobada anual per als professionals del sector, el BBF té l’objectiu d’apropar al públic les darreres novetats del món cerveser i de ser una cita ineludible tant per als amants del llúpol com per a tots aquells que s’inicien en el món de la cervesa artesana. Per això, compta amb una potent proposta d’activitats que inclou des d’un espai pedagògic i interactiu on els assistents podran descobrir com fer cervesa a casa fins a activitats d’art urbà amb llaunes de cervesa.

També hi haurà tallers i xerrades per difondre la cultura cervesera o propostes musicalsper a tota la família, com ara la marching band Boozan Dukes o el col·lectiu de DJ’s de Say it Loud. L’oferta gastronòmica serà àmplia i d’alta qualitat, amb fins a 6 opcions diferents que permetran completar l’experiència de sabors que ofereix el BBF.

UN BBF-PRO AMB LA XIFRA RÈCORD DE 35 EMPRESES PARTICIPANTS

El BBF- Pro, l’espai dedicat als professionals cervesers, ha experimentat un creixement exponencialpassant dels 5 expositors el 2015 a les 35 empreses que participaran a l’edició del BBF 2019 per presentar les seves novetats i oferir xerrades i conferències. També hi tindran lloc activitats de networking i trobades professionals entre els més de 1.500 assistents del sector cerveser local i internacional acreditats per a aquesta edició.

BARCELONA BEER CHALLENGE

En el marc del Barcelona Beer Festival 2019 es donarà a conèixer el guanyador del darrer Barcelona Beer Challenge, la competició d’abast internacional organitzada anualment pel BBF, en què hi han participat 218 cerveseres i un total de 1.112 cerveses de 21 països diferents. El jurat està format per 50 jutges – la meitat dels quals són estrangers – acreditats amb la certificació BJCP i per reconeguts sommeliers titulats tant nacionals com internacionals.

El darrer dia del BBF es celebrarà la gala de lliurament de premis del Barcelona Beer Challenge on es coneixerà quina és la millor cervesa en tres categories: premis a les millors cerveses per estils, premi a la millor cervesera i premi a la millor cervesera novell.

… I ELS PRIMERS PREMIS STEVE HUXLEY!

Coincidint amb la vuitena edició del BBF, el festival llança el premi «Steve Huxley – Reconeixement a la carrera professional cervesera» en honor a Steve Huxley (Liverpool 1950 – Barcelona, 2015) qui va ser mestre, divulgador, inspirador cerveser i, per a molts, el pare del sector cerveser artesà català. Els objectius d’aquest premi amb vocació anual són difondre i posar en valor la cervesa artesana i reconèixer trajectòries professionals plenes de dedicació i passió, així com mostrar els valors positius de companyonia, fraternitat, innovació i intercanvi de coneixement que caracteritzen el sector de la cervesa artesana. El jurat està format per 100 professionals que destaquen per la seva trajectòria en el sector cerveser. El guanyador o guanyadora es donarà a conèixer a la gala de lliurament que tindrà lloc durant el festival.

 

6d72536aaaf8fc4e344ebd15047267c2d7f822aa