Música

La cantant i compositora Maria Rodés interpreta la cançó «Una altra manera de viure», banda sonora de la nova campanya d’Estrella Damm (Acte 1. Ànima)

L’artista es troba submergida en la gira del seu darrer disc Eclíptica (Satélite K, 2018)

Maria Rodés

L’arribada a la música de Maria Rodés (1986) es va produir amb molta rapidesa: el 2009 va publicar el seu primer àlbum amb el projecte Oníric, Sin técnica (Cydonia 2009), per posteriorment iniciar la seva carrera en solitari amb els àlbums Una forma de hablar (BCore, 2010) i Sueño Triangular (BCore, 2012). El 2013 va col·laborar amb Ramón Rodríguez (The New Raemon) i Martí Sales (Surfing Sirles) en l’àlbum Convergència i Unió (BCore, 2013) i també va treballar en diversos projectes amb artistes com Coque Malla, Espaldamaceta o Anímic, entre d’altres.

Maria Rodés. Foto: Noemí Elías
El 2014, la inquieta artista va publicar Maria Canta Copla  (Chesapik, 2014), una selecció de cançons populars espanyoles presentades d’una forma única i personal. Aquest treball va conquistar el cantant i compositor David Byrne, qui la va programar en el reconegut Meltdown Festival de Londres.

El març del 2015 publica el seu primer llibre il·lustrat: Duermevela – Los sueños de Maria Rodés(Alpha Decay), un recull de textos poètics sobre els seus propis somnis acompanyats d’ il·lustracions fetes per ella mateixa.

El juny de 2016 edita un EP titulat Creo que no soy yo  (2016, Chesapik), gravat de la mà del productor Raül Fernández (Refree). El mateix any treballa com a cantant, autora i arranjadora en les bandes sonores de les pel·lícules “No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas” de Maria Ripoll i “Villaviciosa de al lado” de Nacho García Velilla.

En l’actualitat Maria Rodés està presentant el seu últim àlbum Eclíptica (Satélite K, 2018), treball que la va convertir en la guanyadora del Premi Puig-Porret al millor projecte de creació musical i ha estat considerat com un dels millors discos de l’any 2018 en les llistes de Rockdelux, Enderrock, La Vanguardia i El Mundo, entre d’altres. També l’ha portat a compartir escenari amb artistes de la talla de David Byrne en la passada edició del Festival Nits del Botànic 2018.

Eclíptica

Eclíptica (Satélite K, 2018) és el quart disc de la inquieta i polifacètica Maria Rodés, un àlbum conceptual inspirat en els escrits del diari del seu avantpassat astrònom Lluis Rodés, qui va dirigir l’Observatori de l’Ebre durant la Guerra Civil. Uneix el folklore, l’experimentació sonora i la cançó íntima per iniciar-nos en un viatge d’esperit infinit en busca del sol, de l’amor o d’una “Noche Serena” (títol del pròleg del llibre ‘El Firmamento’, de Lluis Rodés).

mariarodes.net