«La Chispa» Teatre Akadèmia del 21 de juny al 9 de juliol


«La Chispa»

La Chispa és una aventura de superherois que transcorre en una petita botiga de còmics. Una comèdia esbojarrada on uns joves emprenedorshauran de decidir si continuen amb la seva petita botiga de barri o es posen una capa i un antifaç i combaten les maldats d’aquest món injust.

Marc Angelet signa l’autoria d’aquesta proposta dirigida per Iban Beltran i Ana Pérez García i protagonitzada per Lluís Català (Bojos per Molière), Maria FriasMiguel Gómez i Núria Orellana.

Es tracta de la posada en escena del text escollit pel Teatre Akadèmia com a guanyador del cicle de lectures del projecte Nous Horitzons, dintre de 
El batec del Grec (Grec Festival de Barcelona 2022).

La peça és una coproducció del Grec Festival de Barcelona 2023 i el Teatre Akadèmia i es podrà veure del 21 de juny al 9 de juliol.

Marc Angelet: «Existeixen els superherois? La resposta és sí. Viuen tots a les botigues de còmics. Aquests espais habitats per éssers estranys, que sembla que tinguin un peu entre la realitat i la ficció. Ara no em refereixo als superherois, sinó als clients d’aquestes botigues.»


Fotografia Miguel Gómez, Núria Orellana i Lluís Català © Bori Mo

Sinopsi

Manu, Laura i Bruno van obrir la seva petita botiga de còmics fa un parell d’anys. Joves emprenedors que volien convertir la seva afició, en la seva feina. Semblava una grandíssima idea fins a l’arribada d’una de tantes crisis. El negoci que els fa feliços, ara trontolla. El seu petit paradís està a punt de trencar-se, i amb ell, les seves il·lusions i relacions personals.

Al seu voltant tot sembla esfondrar-se. Economia, atur juvenil, tap generacional, polítics d’extrema dreta dient barbaritats… Però aquests darrers dies ha aparegut un superheroi al seu barri. Un boig que, amb capa i antifaç ha aturat un desnonament, ha robat un banc i ha repartit els diners entre la gent més humil i ha generat un bri d’esperança a un barri que no sap si riure-se’n d’ell o aplaudir-lo. L’heroi es fa anomenar La Chispa.

Una nit que La Chispa és perseguida per la policia, els nois de la botiga de còmics l’amaguen al seu magatzem. L’heroi està mig estabornit, i els propietaris de la botiga es planejaran treure-li el seu vestit de superheroi i fer tot allò que sempre havien somiat i que només podien fer amb una màscara que els oculti. Tot allò que fins ara, només llegien als còmics de la seva petita botiga.

Nous horitzons: la culminació d’un projecte

«Passat el primer any de formació, el projecte Nous Horitzons ha assolit allò que ens havíem plantejat quan ens l’imaginàvem: que s’hagi creat un grup, amb totes les particularitats i també amb totes les discrepàncies, que rema en una mateixa direcció. Amb l’objectiu de créixer com a intèrprets i de viure un procés de creació professional, vam culminar la primera temporada amb una proposta de lectures dramatitzades dins del paraigua El Batec del Grec, amb les sales de proximitat “On el Teatre Batega” i el Grec Festival. Es va comptar amb la complicitat dels autors que havien escrit els textos -i volem agrair-los una vegada més la generositat que van tenir amb nosaltres- i, una vegada fetes les lectures, vam constatar que el projecte té sentit: els intèrprets han treballat amb entusiasme, han pres consciència de les pròpies capacitats i han aportat seriositat, entusiasme i esforç per fer créixer el seu treball cap a les qualitats que s’exigeixen en una producció professional.»
Iban Beltran i Ana Pérez GarcíaFotografia Maria Frias © Bori Mo

Iban Beltran i Ana Pérez García: «Creiem fermament que l’aposta del Teatre Akadèmia per obrir l’espai a intèrprets joves i també a nous públics ha de continuar endavant, continuarem acompanyant-los en aquest procés de creixement i aprenent d’elles i d’ells, també.»