La Cubana arriba a Barcelona a partir del 2 de febrer fins el 22 de maig al Teatre Coliseum amb l’espectacle «Adeu Artur»


 

A nivell informatiu
 
«Adeu Arturo» es va estrenar el maig del 2018 al Teatre Olympia de València i després de gairebé 500 funcions i visitar 30 ciutats de tot l’Estat, l’han vist més de 300.000 espectadors.
Teníem previst arribar als escenaris de Barcelona el setembre del 2020, per tal de celebrar els 40 anys aquí, però ens va enganxar la pandèmia i vam decidir posposar la temporada un any. Mentrestant vam preparar l’exposició dels 40 anys que, finalment es va anomenar “La Cubana 40+1: un viatge del no res al 2021” que s’ha pogut veure a Sitges del 17 de juny del 2021 al 9 de gener del 2022. 
Finalment arribem a Barcelona, amb moltes ganes de pujar als escenaris després de tant temps. I ho fem amb aquest espectacle que hem portat arreu, però que no s’ha pogut veure aquí. Hem traduït i adaptat l’espectacle al català, hem fet música i vestuari nous, i hem quatre substitucions d’actors. Les funcions comencen el 2 de febrer i l’estrena oficial serà el proper 8 de febrer. Tenim programades 113 funcions d’«Adeu Arturo» al Teatre Coliseum, fins el 22 de maig del 2022, ni un dia més ni un dia menys! Esperem que un cop més el públic ens faci costat i ens acompanyi com sempre ha fet. Estem segurs que així serà!
 
¿De què va “Adeu Arturo”?
 
Del mateix de sempre. D’allò que parlem en tots els nostres espectacles: de teatre, del teatre de la vida. Del teatre social. Del teatre que fem tots. Ens repetim “com els lloros”. Ho sabem.
La culpa d’això la té la nostra “musa” inspiradora, un ric “pou sense fons” i que mai se’ns acaba. Sempre parlem d’aquest teatre quotidià que passa inadvertit com a teatre i que tots fem inconscientment, posant a prova la nostra capacitat interpretativa, amb la família, a la feina, amb els amics o bé en actes socials. Aquest ha estat el tema dels nostres darrers espectacles, i també el d’aquest.
«Adeu Arturo», altre cop el mateix! Un tema molt teatral, que tot i que pot semblar trist i luctuós, teatralment és molt substanciós i divertit: ens referim al món dels enterraments, dols i funerals.
Expliquem d’una manera esbojarrada i divertida la parafernàlia que es crea a partir de la defunció d’un artista polifacètic, Arturo Cirera Mompou, que mor als 101 any i el que comporta la preparació del seu funeral. Un funeral dissenyat pel mateix difunt, que vol evitar qualsevol mostra de pena i tristesa i que en comptes de dols, condols i llantos, vol una gran festa. Un acte on vol que participin els seus amics, per tal de celebrar una vida viscuda intensament minut a minut.

No podem desvetllar molt més. El secret i la sorpresa tornen a ser els protagonistes de l’espectacle i el públic ho descobrirà al seu moment… Això sí, volem dir que «Adeu Arturo»és, sobretot, un cant a la vida. Un carpe diem per reflexionar de com s’ha de viure aprofitant cada minut i cada instant. Una comèdia esbojarrada, amb tocs surreals i amanida amb els ingredients típics de La Cubana: humor, música, sorpreses i participació del públic…

Un espectacle escrit i dirigit per Jordi Milán, que interpreten Xavi Tena,Filomena Martorell, David Ramírez, Annabel Totusaus, Nuria Benet, Àlex Gonzàlez, Montse Amat, Toni Sans, Virginia Melgar, Miguel Arnau i Víctor G. Casademunt.
 
INFORMACIÓ PRÀCTICA
TEATRE COLISEUM
 
Horaris
Dimecres a les 20:00h 
Dijous a les 20:00h 
Divendres a les 20:00h
Dissabte: (doble funció) 17:00h – 21:00h
Diumnege: (doble funció) a les 12:00h – 17:30h
 
Durada
120 minuts (sense pausa)

Preus
De 27€ a 43€
 
Canals de venda
 www.grupbalana.com
 
Taquilles del Teatre Colisseum
oberta tots els dies de funció 
a partir de dues hores abans
de l’incici de l’espectacle
 
I també a… 
Taquilles del grup Balañá: 
Teatre Tívoli i Teatre Borrás