LA DONA FANTASMA Del 29 de setembre al 26 de novembre de 2023 Teatre Romea 

T de Teatre estrena el seu nou espectacle, ‘La dona fantasma’, una comèdia íntima i delirant, un drama universal i fantàstic
Després de quasi 10 anys sense actuar en solitari les T de Teatre, tornen amb el que serà el seu tretzè espectacle de creació, que es podrà veure al Teatre Romea del 29 de setembre al 26 de novembre.

Una revisió sobre la funció de la ficció, un retorn a la infància, al primer amor, al moment en què tot era possible, com en el teatre.
Carme Pla, Mamen Duch, Marta Pérez i Àgata Roca es posen dins la pell de quatre mestres de finals dels anys setanta.

El reconegut autor i director argentí Mariano Tenconi Blanco escriu i dirigeix aquest muntatge creat especialment per a la companyia i estrena, per primera vegada, una obra seva a l’Estat espanyol. La traducció al català la signa Sergi Belbel. 

Les entrades ja estan disponibles a la web del Teatre Romea www.teatreromea.cat.


T de Teatre estrena el 29 de setembre al Teatre Romea el que serà el seu tretzè espectacle ‘La dona fantasma’, una sàtira immoral sobre la moral, una revisió sobre la funció de la ficció, un retorn a la infància, al primer amor.

Tenconi, un dels dramaturgs joves més interessants i prolífers del panorama teatral de l’Argentina estrena per primera vegada una obra seva a l’Estat espanyol. Ha creat aquest muntatge especialment per a la companyia, després que aquesta quedés meravellada en veure un dels seus muntatges a Buenos Aires.

‘La dona fantasma‘ gira al voltant de quatre mestres a finals dels anys setanta. Porten una vida intensa i melancòlica, marcada per la cura dels pares i dels fills, pels desenganys amorosos i pels desafiaments que els provoquen les seves alumnes. L’extraordinari irromp en aquesta quotidianitat esglaiadora: una dona fantasma. L’aparició del fantasma és la porta d’entrada a un altre món: el del passat, el de la memòria. La ficció per explicar l’impossible. El teatre com a sessió d’espiritisme. El teatre com a artefacte de memòria. De fantasmes, d’espectres, de morts que parlen; de tot això està feta la història, i de tot això està fet el teatre. Què és ser un fantasma? Només el teatre ho pot respondre. 

‘La dona fantasma’ es podrà veure del 29 de setembre al 26 de novembre al Teatre Romea. Les entrades estan ja a la venda a: www.teatreromea.cat.

T DE TEATRE

T de Teatre va ser creada el 1991 per cinc joves actrius tot just graduades a l’Institut del Teatre de Barcelona. El seu primer espectacle, Petits contes misògins (1991), va ser guardonat amb el Premi de la Crítica de Barcelona a la millor revelació teatral de la temporada. El 1994 van estrenar Homes!, de la qual en van fer més de 850 funcions. Criatures es va estrenar a Buenos Aires l’abril de 1998 i, mesos més tard, a Barcelona i a Madrid. La seguiren la telecomèdia Jet lag, creada amb el cineasta Cesc Gay, que consta de 81 capítols, emesos al llarg de sis temporades, i els espectacles Això no és vida! (2003), 15 (2006) i Com pot ser que t’estimi tant (2007), coproduït amb el Teatre Nacional de Catalunya, Delicades (2010), coproduït amb el Festival Grec i Aventura! (2012), amb text i direcció d’Alfredo Sanzol i Dones com jo (2014), de Pau Miró. Els darrers espectacles que ha representat aquesta singular companyia són Premis i càstigs (2015), dramatúrgia i direcció de l’argentí Ciro Zorzoli, coproduït amb el Teatre Lliure i el Festival Grec, i E.V.A., dirigida per Julio Manrique i co-escrita juntament amb Marc Artigau, i Cristina Genebat, coproduïda amb el Teatre Romea i el Grec Festival. Novament dins del marc de Grec Festival de Barcelona, van estrenar el dotzè espectacle de la companyia, Cançó per tornar a casa (2019). Una proposta fantasiosa amb humor i pinzellades de drama escrita i dirigida per Denise Despeyroux. Al 2021 i amb motiu del 30 aniversari de T de Teatre, la companyia va tornar a portar a escena un dels seus espectacles més estimats i emblemàtics, Delicades d’Alfredo Sanzol.

T de Teatre ha creat dotze espectacles, ha representat més de 3.000 funcions i ha convocat l’assistència de més d’un milió d’espectadors. Aquest serà el tretzè espectacle de la companyia. 


MARIANO TENCONI BLANCO
Dramaturg i director de teatre nascut a Buenos Aires (Argentina) el 1982. Des del 2013 integra la Compañía Teatro Futuro al costat del músic Ian Shifres i la productora Carolina Castro.
Com a autor i director ha estrenat Montevideo es mi futuro eterno el 2010, Lima Japón Bonsái el 2011, Quiero decir te amo el 2012, La fiera el 2013, Las lágrimas el 2014, Futuro el 2015, La fiera (Uruguai) i Walsh artista contemporáneo el 2016, Todo tendría sentido si no existiera la muerte el 2017, Astronautas (Xile) i La vida extraordinaria el 2018 (Teatro Nacional Argentino, Teatro Cervantes). De 2021 a 2024 Teatro Futuro serà companyia en residència al Complejo Teatral de Buenos Aires amb el projecte La saga europea. El 2021 es va estrenar la primera obra de la saga, Las cautivas, al Teatro de la Ribera. El 2022 s’estrenarà Las ciencias naturales a la sala Casacuberta del Teatro San Martín.
El 2016 va ser seleccionat juntament amb altres 35 escriptors de diferents parts del món per participar durant 10 setmanes en la residència del International Writing Program de la Universitat de Lowa, el programa d’escriptura més antic i prestigiós del món. Va ser destacat pels Premios Konex com un dels cinc millors dramaturgs de la dècada 2011-2021.

Va obtenir el primer premi a la novena edició del Premi Germán Rozenmacher de Nova Dramatúrgia (2015), organitzat pel Festival Internacional de Buenos Aires (FIBA) i el Centro Cultural Rector Ricardo Rojas, amb la seva obra Todo tendría sentido si no existiera la muerte, que es va estrenar el 2017, en coproducció entre el Festival Internacional de Buenos Aires, el Festival de las Artes Escénicas de Uruguay, el Centro Cultural San Martín, el Centro Cultural Rojas i la Comedia de la Provincia de Buenos Aires.
 


INFORMACIÓ PRÀCTICA

LA DONA FANTASMA
Del 29 de setembre al 26 de novembre de 2023

Teatre Romea Funcions:
Dimarts, dimecres i dijous a les 20:00 hores
Dissabtes a les 17:30 hores i 20:00 hores
Diumenges a les 17:30 hores 
Més informació i venda d’entrades:
www.teatreromea.cat 
www.tdeteatre.com