La programació del nou Teatre Arnau comença amb un espectacle itinerant a partir del 28 de setembre

La programació del nou Teatre Arnau comença amb un espectacle itinerant
584186_465802_1536006421453

 

 

 

 

Porta per títol ‘C/ Hospital amb St. Jeroni’ i es representarà, a partir del 28 de setembre, en set espais del Raval.

Tot i que el Teatre Arnau, amb les portes tancades des de l’any 1999, ha de remodelar-se per tal de poder tornar a acollir espectacles, els seus nous responsables no perden el temps i el proper 28 de setembre ja arrencaran la programació. Com ho faran? Doncs portant el teatre fora del Teatre, concretament a set espais del Raval. La companyia Blanco Roto interpretarà el muntatge itinerant C/ Hospital amb St. Jeroni, amb text de Jordi Prat i Coll i direcció de Roberto Romei i Laia Ricart. Dotze intèrprets representaran aquesta funció que retrata una Barcelona que va desapareixent i on les reformes urbanístiques que viuen els barris són un reflex del buit emocional del veïnat. El títol de l’espectacle es deu al fet que com a rerefons l’obra recorda la desaparició del c/ Hospital amb Sant Jeroni com a conseqüència de la construcció de l’actual Rambla del Raval. La companyia Blanco Roto forma part d’El Col·lectiu, que agrupa 47 grups de teatre independents.

Per als programadors, C/ Hospital amb St. Jeroni fusiona tres valors: «El de les arts escèniques, el de la recuperació de la memòria i el de la comunitat que hi participa de manera activa». I és que el nou Arnau serà una realitat després d’haver tingut lloc un procés participatiu entre el veïnat i les entitats, i l’Ajuntament de Barcelona ha apostat per un teatre de titularitat pública però de gestió comunitària.

Fins al 14 d’octubre, Blanco Roto interpretarà l’obra de Jordi Prat en el decurs de 10 jornades. Les entrades ja estan a la venda.