La Setmana de la Poesia de Barcelona 2014 començarà el 14 de maig amb la concessió dels Jocs Florals i es clourà el 20 de maig amb el Festival Internacional de Poesia.

img9

La Setmana de la Poesia de Barcelona 2014, punt de trobada de la diversitat dels accents de la llengua catalana

També hi haurà propostes vinculades a noms com Joan Vinyoli, Lou Reed o Edgar Allan Poe, entre d’altres

Entremig, un programa farcit de lectures, trobades, conferències i concerts, amb poetes provinents de tots els territoris amb presència de la llengua catalana. L’edició d’aquest any també posarà l’accent en el centenari del naixement de Joan Vinyoli, en les noves tecnologies aplicades a la poesia, i en el tricentenari dels fets de l’11 de setembre de 1714.
El recital «La somio completa». Poetes de tots els territoris ajuntarà set veus poètiques (Gabriel Sampol, Joan-Lluís Lluís, Hèctor Moret, Teresa Colom, Àlex Susanna, Antoni Coronzu i Teresa Pascual) que permetran sentir alhora els variats accents de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, el Rosselló, el Principat d’Andorra, la Franja de Ponent i l’Alguer.

En l’any del centenari del naixement de Joan Vinyoli, la Setmana de Poesia programarà la conferència recital Llegir Joan Vinyoli, avui, a càrrec del Pep Solà i Núria Candela; la lectura de poemes Vinyoli per Vinyoli, amb l’actor Lluís Soler; i Vinyolians. Memorial Joan Vinyoli, on sis poetes que se’n declaren admiradors (Vicent Alonso, Manuel Forcano, Feliu Formosa, Jordi Llavina, Susanna Rafart i Lluís Solà), a través de la lectura de poemes propis, li retran homenatge.

Un recital recordarà l’obra literària en forma de cançons i poemes que ens ha deixat Lou Reed. Una activitat coordinada per David Castillo, en la qual Ignasi Julià, Carlos Zanón, Alfred Crespo i David Caño faran una lectura dels seus poemes a partir d’una antologia en català, que inclourà també un poema inèdit. Com a cloenda, la cantautora

americana Tori Sparks interpretarà alguns temes emblemàtics del músic i compositor novaiorquès.

La jornada «Poesia i noves tecnologies» reflexionarà sobre els camins que les noves tecnologies han obert a la poesia, amb diferents sessions on especialistes en llibre electrònic, drets d’autor, poesia digital o videopoesia parlaran de l’oferta digital en aquest àmbit amb les conferències: Un nou tombant en el món de l’edició i la lectura, a càrrec de Laura Borràs; Lectures de poesia digital, a càrrec d’Oreto Domènech; Videopoesia a la xarxa: mostrar-la, cercar-la i trobar-la, amb Berta Rubio i Faus, i Propietat intel·lectual i drets d’autor en entorns digitals, a càrrec de Maria Teixidor.

En el marc del Tricentenari BCN, el llibre Suite Barcelona (1710-1715), de Jordi Carrió, donarà lloc a un recital-espectacle on els poemes que aplega el llibre i que descriuen la Guerra de Successió i el setge de la ciutat, cobraran vida dalt d’un escenari amb l’actor Pep Cruz i una mescla de veu, música i imatges. Enguany, els Jocs Florals també atorguen el Premi Extraordinari Memorial 1714.
P

ou & Pou fan Poe és la lectura recitada de poemes d’Edgar Allan Poe que proposen Josep Maria Pou (recitat), Jordi V. Pou (imatges) i Txema Martínez (traducció) en un espectacle on els versos dialogaran amb les imatges.

La Setmana de la Poesia finalitzarà amb el XXX Festival Internacional de Poesia de Barcelona, on hi participaran els poetes Antoni Clapés, Aleksander Kúixner, Mary Jo Bang, Mircea Cӑrtӑrescu, María Negroni i Anna Montero.

Podeu consultar el programa amb totes les activitats de la Setmana de la Poesia al web www.bcn.cat/setmanapoesia