L’artista i dissident xinès Badiucao farà una performance dissabte a Barcelona en suport a les protestes de Hong Kong. 12:30h

LENNON WALL FLAG
PERFORMANCE DE L’ARTISTA BADIUCAO

Dissabte 16 de novembre, a les 12.30 h
Plaça Sant Jaume

L’artista xinès Badiucao farà demà a Barcelona una performance en suport a les protestes de Hong Kong

Eldissenyador gràfic, caricaturista polític i dissident xinès Badiucao ha visitat Barcelona en el marc del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona per parlar de la seva situació política i la llibertat d’expressió a la Xina. 

Badiucao, més conegut com «el Banksy xinès» i deixeble de l’artista Ai Weiwei, s’ha erigit com una de les veus culturals més influents en suport a les actuals protestes de Hong Kong. Alguns dels seus dibuixos s’han convertit en icones de les protestes. 

La intervenció artística que farà demà, coneguda com la Lennon Wall Flag, ésuna performance que s’ha convertit un un símbol de llibertat i resistència a Hong Kong i que ha fet a altres països del món. Aquesta bandera està composada per 96 quadrats de colors que simbolitzen les notes de colors de la Lennon Wall de Hong Kong, un moviment artístic que va sorgir durant el moviment dels Paraïgües (Umbrella Movement) en les protestes contra la restricció a les llibertats democràtiques a Hong Kong l’any 2014. Cada color de la bandera simbolitza una veu diferent ja que Badiucao considera que cada veu individual ha de tenir el seu lloc dins de Hong Kong. 

La performance tindrà lloc demà dissabte a les 12.30 h a la Plaça Sant Jaume i durarà aproximadament 20 minuts. Posteriorment farà una trobada amb artistes locals a la Galeria Artevistas (Passeig del Crèdit, 4).