L’estrella internacional del ballet NATALIA OSIPOVA presenta FORCE OF NATURE al Teatre Coliseum 10, 11 i 12 de gener


 
La ballarina principal del Royal Ballet de Londres farà una única parada a Espanya els dies 10, 11 i 12 de gener
 
Aclamada a tot el món com la millor ballarina de la nostra generació, Osipova protagonitza un espectacle de solos i duos virtuosos
 
El New York Times elogia l’actuació de l’artista per “la seva força envoltada de fragilitat i els seus famosos salts sense pes”
 
Us informem que la ballarina principal del Royal Ballet de Londres, NATALIA OSIPOVA, presentarà el seu espectacle de dansa FORCE OF NATURE al Teatre Coliseum de Barcelona en tres úniques funcions els dies 10, 11 i 12 de gener.
 
Després d’estrenar-se amb molt èxit al City Center de Nova York i fer gira per diverses ciutats europees i asiàtiques, FORCE OF NATURE tindrà la seva única parada a Espanya al Teatre Coliseum.
 
Aclamada a tot el món com la millor ballarina de la nostra generació, Osipova protagonitza un espectacle de solos i duos inigualables pel seu virtuosisme i bellesa. Ho farà acompanyada per estrelles del Royal Ballet i ballarins del Theatre Rambert, amb qui interpretarà clàssics com Dying SwanLe Corsaire o Valse Triste i peces més contemporànies com Qtub o Ashes.
 
L’obra es titula FORCE OF NATURE perquè molta gent es refereix així a la ballarina per la seva extraordinària energia sobre l’escenari, amb una “força no forçada”. Segons el New York Times, que elogia “la seva força envoltada de fragilitat i els seus famosos salts sense pes”, l’espectacle “destaca la passió i la impetuositat del seu personatge escènic”.
 
La representació de FORCE OF NATURE a Barcelona forma part de l’aposta de BALAÑÁ EN VIU per programar a la ciutat grans espectacles internacionals, com ha fet recentment amb la producció original del West End del musical THE ROCKY HORROR SHOW.
 
Una estrella de la dansa clàssica i contemporània
 
Natalia Osipova és una de les ballarines més famoses de l’edat moderna, coneguda arreu del món per la seva combinació única de tècnica fluida i interpretacions emocionals dinàmiques, fluides i profundament carismàtiques tant en la dansa clàssica com en la contemporània.
 
Nascuda a Moscou, Osipova va començar la seva formació de ballet a l’edat de vuit anys a l’Escola de Ballet Mikhail Lavrovsky i va completar els seus estudis de 1996 a 2004 a l’Acadèmia Estatal de Coreografia de Moscou, sota el tutelatge de Marina Kotova i Marina Leonova. Als 18 anys va entrar al Ballet Bolshoi com a membre del cos de ballet. El seu debut com Kitri a la producció d’Alexei Fadeyechev de Don Quixot, el novembre de 2005, va llançar la seva carrera de solista. El 2010 es va convertir en ballarina principal al Ballet Bolshoi, però va dimitir el 2011, per motius de «llibertat artística».
 
Després de deixar el Bolshoi, es va unir al American Ballet Theatre com a ballarina convidada per a la temporada del Metropolitan Opera House. Va ballar Don Quixot amb José Manuel Carreño, i també La Bella Dorment i Romeu i Julieta amb David Hallberg. El desembre 2011 es va unir al Ballet  Mikhailovsky de Sant Petersburg. 
 
El novembre de 2013 va debutar com a ballarina principal del Royal Ballet amb Romeu i Julieta, juntament amb Carlos Acosta. També ha ballat en el Trencanous i Giselle, amb Acosta i Federico Bonelli, entre moltes altres obres i artistes. 
 
Els nombrosos premis d’Osipova inclouen Màscares d’Or per les seves actuacions a In the Upper Room (2008) i La Sylphide (2009), UK Critics’ Circle National Dance Awards (Millor Ballarina, 2007, 2010 i 2014; i actuació clàssica femenina destacada per Giselle, el 2022), Positano Dance Awards (Millor Ballarina, 2008 i 2011) i Premi Benois de la Danse (Millor Ballarina, 2008).
 
Les entrades, que inclouen també localitats VIP amb copa de cava i Meet & Greet amb la ballarina, estan ja disponibles a www.balanaenviu.com/espectaculo/natalia-osipova
 
Aquí podeu veure el teaser: www.youtube.com/watch?v=rt9cDGbyw4Q
 
I aquí un tràiler del documental Force of Nature:
www.youtube.com/watch?v=nNTeLvTpD0o&list=TLGGLe3Vat4aScEwODExMjAyMw&t=12s