L’OBC interpreta La Resurrecció de Mahler, una simfonia inoblidable (13, 14 i 15 de març)

L’OBC interpreta La Resurrecció de Mahler, una simfonia inoblidable

200

 

 

 

 

 

 

Més de 100 músics entre orquestra i cors pujaran a l’escenari de la Sala 1 per donar vida a aquesta obra cabdal del simfonisme, dirigits per Pablo González.

La soprano nòrdica Camilla Tilling i la mezzosoprano Gerhild Romberger debutaran amb l’OBC en aquest concert que també comptarà amb el Cor Madrigal, el Cor Lieder Càmera i el Cor de Cambra del Palau de la Música.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya interpreta aquest cap de setmana la Simfonia núm. 2 de Gustav Mahler, també coneguda com La Resurrecció. Aquesta obra cabdal del simfonisme requereix un conjunt musical de grans dimensions per poder-se dur a terme i és per això que pujaran dalt de l’escenari de la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori més de 100 músics, entre orquestra i cors, que es posaran sota la batuta de Pablo González. La Resurrecció de Mahler suposarà el debut amb l’OBC de les dues solistes d’aquest programa: La gran soprano sueca, Camilla Tilling i la mezzosoprano alemanya, Gerhild Romberger. La interpretació de la part coral, fonamental en aquesta obra, anirà a càrrec del Cor Madrigal, el Cor Lieder Càmera i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

La Simfonia núm. 2 de Mahler és una obra on es planteja el sentit de la vida i de la mort de del punt de vista de la transcendència. En paraules del mateix compositor «Fer una simfonia és construir un món amb tots els mitjans tècnics de què disposo. La simfonia ha de ser com el món, ha d’abraçar-ho tot», i això és, precisament, el què Mahler aconsegueix en aquesta partitura que no deixa cap oient indiferent. Es diu de La Resurrecció que en escoltar-la se’n surt diferent de com s’hi ha entrat. L’Obra va ser estrenada fa 120 anys i va rebre, com la Simfonia número 1, una allau de crítiques, però també va recollir lloances d’aquells que veien en Mahler el futur de la música. Quan la va enllestir, va escriure a un amic seu: «És el més important que he fet».

A L’Auditori La Resurrecció de Mahler es podrà escoltar els dies 13, 14 i 15 de març.
Dijous 12 (21h) se celebrarà un assaig obert on vuit-centes persones podran veure en primera persona com es desenvolupa un assaig general i gaudir d’aquesta meravellosa partitura. En aquesta ocasió el públic prové de centres cívics i biblioteques de Barcelona i de màsters universitaris relacionats amb la cultura. Aquesta iniciativa respon a la voluntat d’acostar el talent de l’OBC a tota la ciutadania i es va iniciar l’any passat durant la celebració del setantè aniversari de l’orquestra amb gran èxit de públic. Dissabte 14 una hora abans del concert (de 18h a 18:30h) es farà una xerrada prèvia gratuïta a càrrec de Josep Pujol i Coll, musicòleg i professor de l’Esmuc on es repassaran algunes de les versions cèlebres d’aquesta partitura de la qual se’n poden arribar a llistar més de dos-cents enregistraments.

https://www.auditori.cat