L’obra VARIACIONS, de Montserrat Butjosa, inaugura el V Cicle de Lectures Dramatitzades PRIMAVERA VACA 2014 (19 de juny)

image001

En el marc del programa del V Cicle de Lectures Dramatitzades PRIMAVERA VACA, organitzat per l’Associació de Creadores Escèniques Projecte Vaca i la Fundació SGAE, el dilluns 19 de maig, a les 19 hores, a la seu de la SGAE a Catalunya tindrà lloc la primera de les tres lectures dramatitzades previstes.

Serà amb l’obra Variacions, de Montse Butjosa Roca, que dirigirà Sílvia de la Rosa. La història gira al voltant d’una mare, dedicada al seu fill i tancada en ella mateixa i en la música barroca que escolta gairebé obsessivament. El seu fill s’enamora d’una noia àrab i decideixen marxar junts. Malgrat els dubtes i els temors, la mare els dóna suport, sabent que actua en contra de la família de la noia i dels seus propis pressentiments. Tot d’una, el fill retorna, sol, i les pors de la mare ressorgeixen com un malson. Tem que la vida del seu fill sigui com una mena de variació musical d’allò que ella va viure fa una vintena d’anys.

Montse Butjosa

Nascuda a Montmeló, combina la dramatúrgia amb l’exercici professional de la medicina. La seva formació dramatúrgica s’inicia a l’Obrador de la Sala Beckett i, actualment, a l’Institut del Teatre cursa Tercer de Direcció i Dramatúrgia. A nivell professional, ha estat ajudant de Direcció amb El Replà Produccions amb els espectacles No passa res, de Marc Rosich (2009), I per què, de Marc Rosich (2011), Ñaque o de piojos y actores, de JM Sanchis (2013) sota la direcció de Joan Sors, i amb la companyia Pàrking Shakespeare, l’espectacle Woyzeck, de Büchner, adaptat i dirigit per Marc Rosich (Fundació Palo Alto, desembre 2013).

Fitxa lectura

Activitat: Lectura dramatitzada VARIACIONS, de Montse Butjosa. Un cop feta la lectura, hi haurà un col·loqui obert al públic amb l’autora, la directora i els/les intèrprets.
Direcció:
Sílvia de la Rosa.
Intèrprets:
Elena Gómez, Sergi Princet, Margarita Ponce i Cristina Serrat.
Pianista:
Salva Monzó Almirall
Dia i hora:
Dilluns, 19 de juny, a les 19 hores.
Lloc:
Seu de la SGAE a Catalunya (Passeig de Colom, 6, Barcelona).
Entrada lliure.