Locus Amoenus d’ATRESBANDES (del 13/05/15 al 24/05/15) Sala Beckett – Gràcia

Locus Amoenus
d’ATRESBANDES

Locus Amoenus Sala Beckett 1 format franja

 

 

 

 

Sala Beckett – Gràcia

del 13/05/15 al 24/05/15

Festival de Pristina (Kosovo), 2014.
Espectacle finalista del Premi BBVA de Teatre, 2015.

SINOPSI

LOCUS AMOENUS, etimològicament “lloc idíl·lic” o “lloc amè”. Es tracta d’un tòpic literari llatí que vol reflectir un lloc idealitzat de seguretat i confort. Un tren es dirigeix cap a l’abisme. Els espectadors ho saben però els passatgers ho ignoren completament. Aquest tren, en què es troben 3 desconeguts, serveix de vehicle per posar en relleu els paradisos promesos que ha tingut la nostra generació i, conseqüentment, les seves contradiccions.

“El final sempre és tràgic. I, en moltes ocasions, inesperat. No hi ha manera de predir la seva arribada. Cap senyal divina, cap indici. S’acaba i punt. I durant l’espera, una successió de paisatges que somiem transformar en paradisos. I l’humà desig de voler arribar a algun lloc. I l’humà desig de voler arribar més lluny, fins a convertir en permanent l’estat de trànsit. Durant aquest estat se succeeixen un seguit de converses i desitjos, intents d’entendre i fer-se entendre dins d’una estranya arquitectura del dia a dia on el “carpe diem” d’Horaci queda relegat a una tanca publicitària.”

Creació i interpretació: Albert Pérez Hidalgo, Miquel Segovia i Mònica Almirall

Disseny de llums: Alberto Rodríguez

Disseny de so: Joan Solé

Producció: Núria Segovia i Sarah-Jane Watkinson

Durada: 1h

Una coproducció d’ATRESBANDES i Festival TNT – Terrassa Noves Tendències/CAET.

Aquest espectacle ha estat en residència al Centre Cívic Can Felipa, el C. C. Navas i el MAC de Birmingham i ha comptat amb el suport del Be Festival, el Vesc S.L., una Beca CONCA de recerca i creació 2014 i l’ICEC.